Za odrasle

Img 20140226 01075

Dvije smo godine u razmišljali o organizaciji radionice sakupljanja samoniklog jestivog i ljekovitog bilja. Puno naših korisnika poznaje samoniklo bilje i beru ga cijeli svoj život, međutim nitko od njih do sada se nije odvažio preuzeti vođenje jedne ovakve radionice. Mozgajući kako ipak organizirati jednu ovakvu radionicu, dosjetili smo se okupljanju grupe u kojoj bi svi ravnopravno dijelili svoje znanje i učili jedni od drugih. 
Sakupljanje samoniklog bilja osnova je ekološkog razmišljanja, čuvanja baštine i našeg zdravlja, i na sreću u svijetu postaje sve popularnije. Zato pozivamo sve koji nešto znaju o divljem zelju, mišanciji, raznom bilju za čajeve, kozmetiku... da se prijave na radionicu i s nama podijele svoje znanje, a posebno pozivamo i one koji žele naučiti nešto o tome. Radionice se održavaju u prirodi prema kalendaru branja biljaka, a povremeno se susreti organiziraju i u Knjižnici.
Napravljena je i Facebook grupa (Pijat zeja) za dogovore i raspravu u koju se mogu priključiti svi zainteresirani.
 
IMG 42061

„Prema definiciji iz Hrvatske opće enciklopedije, kviz je vrsta društvene igre zasnovana na ispitivanju znanja i vještina iz različitih područja, najčešće natjecateljskog karaktera. Pub kviz je forma kviza razvijena i danas izrazito popularna u Velikoj Britaniji (Pub Quiz, Quiz Night, Trivia Night).„
 
Povodom Noći knjige 2016. u caffe baru Sunčani sat po prvi put je organiziran pub kvizzzz, a od početka 2017. godine kviz se nastavio održavati  i s vremenom se osamostalio. Svaku drugu srijedu ljudi se u 20 i 30 sati okupljaju u Sunčanom satu, a ekipe kada na koju dođe red s veseljem sastavljaju i vode kviz. I to nas raduje. Ekipe su sastavljene od 2 do 4 osobe, odgovara se na pitanja iz raznih područja za 2 boda po pitanju, a potrebno je i prepoznati izvođača glazbe koja svira u pozadini za 1 bod. Za glazbu je uglavnom odgovoran DJ Ante Grbavica osim u slučajevima kada se ekipa koja sastavlja pitanja odluči okušati i u tome.
 
Kada temperature narastu (krajem svibnja), a u Vodice nahrupe turisti, kviz ide na pauzu i vraća se s mirnim jesenskim danima kada nam svima treba dodatna  motivacija da se navečer dignemo s kauča (u listopadu).
Informatika 50 9 20140307 1652880985

Besplatna radionica „Informatika 50+" provodi se u Gradskoj knjižnici Vodice. Radionica je osmišljena kao upoznavanje osnova rada na računalu u Microsoft okruženju (upravljanje datotekama, mapama, programima zaslušanje glazbe, gledanje video zapisa, uređivanje tekstova, pregledavanje Interneta, korištenje elektroničke pošte, i slično), a provodi se u grupama od pet do šest polaznika u čitaonici Knjižnice.

Radionica je namijenjena umirovljenicima, a uvjet za sudjelovanje je članstvo u Knjižnici (50 kn cjelogodišnje članstvo za umirovljenike). Svi koji žele naučiti osnove rada na računalu mogu se prijaviti dolaskom u knjižnicu ili na telefon 002/442-095.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  20%
 • 20 do 50 knjiga
  30%
 • 10 do 20 knjiga
  17.5%
 • 1 do 10 knjiga
  22.5%
 • ne čitam
  10%

Foto

Video

Facebook