Pričaonica

Pričaonica

Od Ožujak 15, 2022 19:30 do Ožujak 15, 2022 20:30

u Dječji odjel

Postavio Tabula Martina

Kategorije: Pričaonica

Hits: 24


Širokim izborom knjiga, slikovnica, igračaka i aktivnosti, naša knjižnica pruža djeci i njihovim najbližima prostor u kojem su uvijek dobrodošli. Radi se o Dječjem odjelu na kojem se svakog utorka u 17 i 30 održavaju i „Pričaonice“ za djecu od četiri do šest godina. Praksa je da na tim druženjima s djecom bude i netko od odraslih iz njihove obitelji (roditelji, djed, baka, stric, teta,…).
Priču im čitaju ili pričaju knjižničarke, a svaku priču prati razgovor o pročitanom i kreativna radionica koja je tematski vezana uz priču. Pričaonicama često obilježavamo i neke važne datume u godini (Dan očeva, majki, Uskrs, , jesen, Mjesec hrvatske knjige…). Posebno obilježavamo Dan materinjeg jezika pa tom prigodom učimo o različitim kulturama, a odrasli djeci čitaju i pričaju na više različitih jezika.
Kako bismo potaknuli roditelje da nakon svake radionice i sami posude slikovnice i čitaju ih svojoj djeci, uvjet za sudjelovanje na „Pričaonicama“ jest da djeca budu učlanjena u Gradsku knjižnicu Vodice.
Zbog važećih epidemioloških mjera moramo ograničiti broj djece i roditelja na radionicama pa vas molimo da prethodno najavite svoj dolazak i poštujete mjere: maska, propisana fizička udaljenost i dezinfekcija ruku.