Od 1. rujna zimsko radno vrijeme

S obzirom da se ljeto bliži kraju, a uskoro će započeti i nova školska godina, valja nam se „prešaltati“ na zimsko radno vrijeme. U prijevodu to znači da će Knjižnica, počevši od 1. rujna, ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom biti otvorena od 8 do 19, a subotom od 8 do 12 sati.

 

Proteklog ljeta imali smo nekoliko aktivnosti i radionica za djecu, a veseli nas i činjenica da se u Godini čitanja čitalo više nego prijašnjih godina. Nadamo se da će i nastupajući mjeseci potvrditi kako u Vodicama i mjestima koja im gravitiraju ima puno zaljubljenika u dobru knjigu. Pozivamo i one koji još nisu članovi vodičke knjižnice da nam se pridruže. I djecu i odrasle. Jer, u Knjižnici će svatko pronaći nešto zanimljivo za sebe. Osim sasvim solidnog fonda knjiga kojeg Blanka i Martina stalno nadopunjavaju novim naslovima, u Gradskoj knjižnici Vodice možete pročitati dnevni list „Slobodnu Dalmaciju“ te časopise „Maslina“, „More“ i „National Geographic“. Za djecu ćemo i nadalje održavati Pričaonice i Čičaonice, čitati sa njima kroz igru, a rado ćemo se družiti i sa djecom iz vrtića i našim dragim osnovnoškolcima. Ako nas epidemiološke mjere ne spriječe, priredit ćemo puno lijepih izložbi, pjesničkih večeri, predavanja i predstavljanja različitih autora i njihovih novih knjiga. Djecu i mlade pozivamo da u ugodnom okruženju knjižničnih odjela namijenjenih njima provedu jedan dio svog slobodnog vremena u međusobnom druženju. Na raspolaganju su im lijepe igračke i zanimljive društvene igre.

Pozivamo sve vas, dragi naši članovi i prijatelji, da se uključite u Mjesečne čitalačke izazove. Počevši od rujna pokušajte popuniti sve kućice s našeg popisa (čitajte uz svjetlo lampe, pod stablom, uz more i o moru, naglas smiješnim glasom, čitajte stripove, zbirke poezije, knjige o Zemlji, prijateljstvu, svemiru,...) Popis možete dobiti u Knjižnici. U listopadu pročitajte najmanje jednu knjigu tjedno, a u studenom barem jednu knjigu živućeg hrvatskog autora. U prosincu vas pozivamo da čitate knjige o Božiću.

Putujte čitajući i pročitano zabilježite u Knjižnoj putovnici koja vas čeka na pultu. U tu svrhu nabavili smo i kartu svijeta.

Nizom aktivnosti obilježit ćemo i Mjesec hrvatske knjige, ali o tome ćemo u listopadu.

Eto, toliko od nas ovom zgodom. Uz podsjećanje da Knjižnica od 1. rujna radi cjelodnevno.

Vidimo se!

Više o uvjetima učlanjenja i našim aktivnostima pogledajte na www.gkv.hr, Facebook i Instagram profilu, a knjige dostupne za posudbu možete potražiti na online katalogu.

https://www.facebook.com/gkvod

https://www.instagram.com/gkvodice/

http://katalog.gkv.hr/pages/search.aspx?&currentPage=1&searchById=-1&age=0

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  20.51%
 • 20 do 50 knjiga
  28.21%
 • 10 do 20 knjiga
  17.95%
 • 1 do 10 knjiga
  23.08%
 • ne čitam
  10.26%

Foto

Video

Facebook