Foto Natjecaj 17 02

Fotonatječaj „Moja kućna biblioteka/Moj kutak za čitanje"

Prijedlogom Ministarstva kulture i medija i Odlukom Vlade Republike Hrvatske 2021. godina je proglašena “Godinom čitanja“ (NN 147/2020). Cilj ove odluke je razvoj kulture čitanja i čitalačke pismenosti, uključivanje svih slojeva društva u čitanje sa zadovoljstvom, razumijevanjem i kritičkim promišljanjem te povećanje dostupnosti knjiga i raznovrsnih čitalačkih materijala.

Jedna od prvih manifestacija je i fotografski natječaj Dječje knjižnica „M2" - Knjižnica grada Zagreba na temu „Moja kućna biblioteka/Moj kutak za čitanje". Natječajem se želi potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o knjigama i čitanju na pozitivan i neposredan način.

U natječaj se mogu uključiti svi fotografi amateri iz Hrvatske od predškolske dobi do 18 godina. Sudjelovati se može s najviše tri rada koji na kreativan i iskren način trebaju prikazati vlastiti kutak za čitanje s knjigama. Fotografije se šalju u digitalnom obliku na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom „ZA FOTO NATJEČAJ". Uz radove obavezno je ispuniti i poslati na e-mail i PRIJAVNICU za natječaj.

Fotografski natječaj počinje 14. veljače i traje do 14. travnja 2021. godine, a pobjednički radovi bit će proglašeni 23. travnja 2021. godine. Svi nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u Dječjoj knjižnici „M2".
Nagrada je književni poklon paket iznenađenja!

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  20%
 • 20 do 50 knjiga
  25.71%
 • 10 do 20 knjiga
  20%
 • 1 do 10 knjiga
  22.86%
 • ne čitam
  11.43%

Foto

Video

Facebook