Animacija Demokracije Kako Mijenjamo Svijet T O L E R A N C I J A

Animacija demokracije: kako mijenjamo svijet - TOLERANCIJA

„Animacija demokracije: kako mijenjamo svijet“ naš je doprinos građanskom odgoju mladih Vodičana. Prijašnjih godina program smo provodili u suradnji s profesoricama sociologije i učenicama/ima Gimnazije Antuna Vrančića i Ekonomske škole Šibenik, a ove godine ostajemo u Vodicama. Programom želimo animirati mlade osobe da postanu odgovorni i aktivni članovi društva, sposobni djelovati za opće dobro te donositi informirane i promišljene odluke.

Ove smo godine „Animaciju“ podijelili na dva dijela: prvo je HTV-a novinarka Ana Bralić održala novinarsku radionicu koja je uključivala i pravu demokraciju u praksi gdje su sudionici imali priliku razgovarati s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća, a u ponedjeljak ćemo se baviti pojmom koji je osnova pravednog društva - tolerancijom. Time ćemo obilježiti i Međunarodni dan tolerancije koji se obilježava 16. studenog u spomen na važnost međusobnog poštovanja i uvažavanja drugačijih od nas. Temu ćemo obraditi kroz igre namijenjene starijoj osnovnoškolskoj i mlađoj srednjoškolskoj dobi: upoznat ćemo se, rušiti predrasude, slušati glazbu i prije svega prepoznati kako svaki pojedinac može u pravom smislu postati aktivni građanin društva.

Radionica će se održati na Odjelu za mlade u ponedjeljak, 15. studenog u 17 sati i bit će naš zaključak ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige. Broj mjesta je ograničen pa pozivamo mlade da se prijave pozivom na broj telefona 022/442-095, slanjem pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili porukom na Facebook stranici Gradske knjižnice Vodice. Vidimo se!

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.05%
 • 20 do 50 knjiga
  30.95%
 • 10 do 20 knjiga
  19.05%
 • 1 do 10 knjiga
  21.43%
 • ne čitam
  9.52%

Foto

Video

Facebook