Obavijesti

Natpis iznad knjižnice

      Poštovani članovi Knjižnice i korisnici usluga, od 01.12.2020. godine na snazi je izmijenjen Cjenik Gradske knjižnice Vodice. 

C J E N I K

 

Godišnja članarina / Matični član obiteljskog članstva

80,00 kn

Tromjesečna članarina

40,00 kn

Studenti, umirovljenici i osobe iznad 65 godina

40,00 kn

Djeca i mladi do 18 godina

40,00 kn

Djeca do 2 godine

0,00 kn

Duplikat ili zamjena članske iskaznice

20,00 kn

Zakasnina po danu i knjizi

0,50 kn

Rezervacija - obavijest telefonom

4,00 kn

Rezervacija - obavijest e-poštom

0,00 kn

Pretraživanje interneta za članove Knjižnice - 1/2 sata jedanput dnevno

0,00 kn

Pretraživanje interneta za članove Knjižnice - 1/2 sata

2,50 kn

Pretraživanje interneta za korisnike koji nisu članovi Knjižnice - 1/2 sata

5,00 kn

Međuknjižnična posudba

30,00 kn

Naknada za obavijest o prekoračenju roka posudbe

4,50 kn

Naknada za izgubljenu ili oštećenu knjigu

100,00 kn

Računalni ispis A4 c/b

0,50 kn

Računalni ispis A4 boja

1,00 kn

Korištenje prostorija uz korištenje IT opreme po satu

200,00 kn

Korištenje prostorija bez korištenja IT opreme po satu

100,00 kn

 

Korištenje prostorija za djecu i/ili umirovljenike na upit odobravamo popust od 50%.

Plakat za kampanju "I ja želim čitati"

Prije pet godina pokrenuta je Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama u čitanju i disleksijom pod nazivom „I ja želim čitati“. S ponosom ističemo da je projekt Gradske knjižnice Vodice „Brnistra: rano otkrivanje jezičnih i govornih smetnji kod djece“ bio preteča te nacionalne kampanje. Ako želite saznati kako je proteklo tih prvih pet godina možete u ponedjeljak poslušati emisiju Drugog programa Hrvatskog radija „Jedan na jedan“ u kojoj će voditeli i urednik Hrvoje Antonio Belamarić razgovarati sa voditeljicom Kampanje Željkom Miščin i logopedinjom Majom Peretić. Početak emisije je u 18 sati.

Mate

Poštovani, kako bismo što bolje ispoštovali propisane mjere Stožera civilne zaštite Republike, među ostalim i one koje se odnose na ograničavanje broja okupljenih na nekom od događaja u zatvorenim javnim prostorima, molimo sve one koji će dolaziti na naša događanja da nam se prethodno najave putem facebook-a, mejlom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na broj 022/442-095, kako bismo izbjegli da broj prisutnih bude veći od propisanih dvadeset. Dužni smo pristigle i popisati, a popis čuvati najmanje 14 dana zbog lakšeg utvrđivanja kontakata u slučaju da se ispostavi da je netko pozitivan na testiranju prisutnosti virusa COVID-19. Svi posjetitelji dužni su na ulazu dezinficirati ruke, a odrasli moraju obavezno nositi zaštitne maske. Ova obavijest odnosi se i na Pričaonice i Čičaonice. Hvala na suradnji i razumijevanju!

Dezinficiranje prostorija

Poštovani, u skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dužni smo ispoštovati propisane mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19. Među ostalim, do daljnjeg će Gradska knjižnica Vodice svakodnevno imati jednosatnu dezinfekciju prostorija i opreme za rad. Stoga će u periodu od 13 do 14 sati, u terminu predviđenom za dezinficiranje, Knjižnica biti zatvorena. Što se tiče ostalih mjera, molimo sve članove i posjetitelje Knjižnice da prilikom ulaska u zgradu i nadalje, kao i do sada, dezinficiraju ruke i stave zaštitnu masku. Hvala na razumijevanju.

Najava Mjeseca hrvatske knjige

U tjednima koji slijede, u sklopu programa kojim ćemo obilježiti Mjesec hrvatske knjige, Gradska knjižnica Vodice ugostit će troje mladih kreativaca. To su slikarica Anita Franin-Pečarica, putopisac Goran Blažević i glumac i kvizaš Grgo Birin. Anita će nam se predstaviti izložbom "Žene sa skrivenim očima, Goran će pričati o svom pješačenju najvećom pustinjom Saudijske Arabije, a Grgo će provjeriti znanje pub kvizaša iz područja ekologije (u filmu, književnosti, kulinarstvu,...). Ekologijom ćemo se baviti i kroz pričaonice, a Tihomir Tikulin-Tico održat će i drugi dio radionice crtanja stripova. Bit će za svakog ponešto...

 

 

Goran Blaevi

Najava Čičaonica i Pričaonica za djecu

Draga djeco (i dragi roditelji), ako ste se zaželjeli druženja na Dječjem odjelu naše i vaše knjižnice, onda imamo dobru vijest za vas. Od sutra (četvrtak, 01.10.) startamo sa druženjima najmlađih (djeca do treće godine) na Čičaonicama, a od utorka (06.10.) i sa Pričaonicama koje smo namijenili djeci od 4 do 6 godina. Čičaonice će se održavati svakog drugog četvrtka, počevši od sutrašnjeg, a Pričaonice svakog utorka s početkom u 17 i 30. Vidimo se!

Najava Radionice stripa

Poštovani, pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje u „Stripaonici“ (radionica stripa) da nam se jave narednih dana telefonom na broj 022/442-095, mejlom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno u Knjižnici. Broj mjesta je ograničen (do 15), a u radionici koja će se održavati na Odjelu za mlade mogu sudjelovati sve dobne skupine od 11 do 111 godina.

Voditelj radionice je Tihomir Tikulin-Tico, umjetnik rođen 1971. u Berlinu. Tihomir je djetinjstvo je proveo u Vodicama u kojima je završio osnovnu školu. Studirao je na Likovnoj akademiji u Zagrebu. Objavljuje ilustracije i stripove za djecu i odrasle u domaćim i inozemnim časopisima. Urednik je strip-fanzina Endem (izašlo je 37 brojeva). Suorganizator je, a u početku i umjetnički direktor Festivala stripa Crtani romani šou. Kao voditelj strip-radionica (Studentski centar Zagreb, Makarski strip festival) sudjelovao je u programu Ruksak pun kulture. Postavlja izložbe stripa, te radi na restauraciji starih stripova.
Radionica je dio Programa kojim se obilježava Mjesec hrvatske knjige. Financijski ju je potpomoglo Ministarstvo kulture, a za sudionike je besplatno. Održavat će se u više ciklusa. Prvi će trajati od 5. do 7. listopada. Vidimo se!!!
Bbokmobil

Knjižara na kotačima Maje Klarić stiže i u Vodice. :-) Razgledajte je na predivnoj livadi u dvorištu „Inženjerove“ kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini Gradske knjižnice Vodice. Dođite na druženje i kavu sa Majom, sjajnom šibenskom putopjesnikinjom i prevoditeljicom. Možete ju pitati sve što vas zanima o njenim putovanjima, poeziji, prevoditeljskom i uredničkom poslu, izdavaštvu,… Povedite sa sobom i najmlađe jer će zasigurno i oni, poput vas, uživati u razgledavanju šarenog Majinog bookmobila kojim ona putuje Hrvatskom. Početak druženja je u 16 sati. Vidimo se! :-)

Knjige

Klasa: 115-01/20-01/02
UrBROJ: 2182/04-8-2-1-01-20-1
Vodice, 31.08.2020.

Pravila ponašanja korisnika Gradske knjižnice Vodice u uvjetima pandemije COVID -19 (31.08.2020.) u skladu s Pravilima Nacionalne i sveučilišne knjižnice Zagreb i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Rad Gradske knjižnice Vodice odvija se u skladu s mjerama suzbijanja epidemije bolesti COVID-19, a usluge Knjižnice korisnicima su dostupne prema ograničenome sustavu rada.
Korisnici su dužni pridržavati se svih objavljenih aktualnih mjera, a njihov sažetak sadržan je u sljedećem

PROTOKOLU ZA KORISNIKE

1. Broj korisnika koji istovremeno borave u prostoru Knjižnice je ograničen, na odjelima po pet korisnika, a u čitaonici četiri korisnika. Popunjenost mjesta u čitaonici može se provjeriti upućivanjem upita Knjižnici elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonskoga poziva na broj 022/442-095.
2. Kako bi se smanjio broj ulazaka u prostor Knjižnice, korisnicima se preporuča provjeriti dostupnost željene građe upućivanjem upita Knjižnici elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonskog poziva na broj 022/442-095.
3. Prije ulaska u prostor obvezno je staviti zaštitnu masku i ispravno je nositi u svim prostorima Knjižnice.
4. Obvezno mjerenje temperature na ulazu u Knjižnicu. Ulazak nije dopušten osobama čija je tjelesna temperatura 37,2oC ili viša.
5. Obvezna je dezinfekcija ruku nakon ulaza u Knjižnicu i tijekom boravka u Knjižnici.
6. Obavezno je odlaganje građe na označenom mjestu.
7. Obvezno je pridržavati se propisane distance od 2 m te izbjegavati okupljanja i druženja u grupama.
8. Svaki korisnik treba pamtiti bliske kontakte i područja kretanja u protekla tri dana.
9. Radi moguće potrebe za naknadnim utvrđivanjem bliskih kontakata u slučaju pojave bolesti COVID-19, obvezna je prijava korisnika za rad u čitaonici i davanje točnih kontaktnih podataka te bilježenje vremena ulaska i izlaska korisnika prilikom odjave korisnika iz prostora čitaonice.
10. U slučaju pojave bolesti COVID-19, uz obvezu davanja informacija epidemiologu o boravku u prostoru Knjižnice i kontaktima, informaciju o bolesti treba dostaviti Knjižnici elektroničkom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonskim pozivom na broj 022/442-095.
11. Obvezna je karantena vraćene građe u trajanju od 24 do 72 sata što može utjecati na dostupnost građe za posudbu.
12. U čitaonici je dopušteno korištenje samo radnih stolova s istaknutom oznakom Mjesto za rad koja osigurava propisanu fizičku distancu korisnika od najmanje 2m.
13. Korisnici smiju koristiti isključivo ono mjesto za rad koje im je dodijeljeno prilikom prijave za rad u čitaonici. Nije dopušteno premještanje ili uklanjanje postavljenih oznaka na na radnim stolovima.
14. Pri svakom izlasku iz korisničkog prostora u druge odjele ili izvan Knjižnice korisnici su obvezni ponijeti sa sobom sve stvari, a posuđenu građu ostaviti na označenom mjestu za povrat građe.
15. U komunikaciji s knjižničarima na pultu obvezno je zadržavanje iza zaštitne pregrade.
16. Obvezno je praćenje svih službenih obavijesti o protupandemijskim mjerama i postupanje u skladu s njima. U skladu s epidemiološkom situacijom moguće je uvođenje novih mjera ili promjena radnog vremena Knjižnice te je potrebno redovito čitati Obavijesti.
17. U slučaju da se korisnik ne pridržava propisanih mjera i nakon što je upozoren, korisnik će biti zamoljen da napusti prostor Knjižnice.

 

Ravnateljica
Sanja Radin-Mačukat, mag.bibl.

IMG 4510

Draga djeco (ali i odrasli), na našem Dječjem odjelu možete pogledati izložbu Ume Huseinović "DINO - SVIJET". Dio radova izradili su i djeca polaznici kiparske radionice na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku 2020. Uma Huseinović završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Do sada je ilustrirala četiri slikovnice. Kći je Andree Petrlik i Kašmira Huseinovića, autora brojnih nagrađivanih slikovnica i priča za djecu.

 

IMG 4510

IMG 3717

 UPUTE ZA KORISNIKE prema Smjernicama NSK-a i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

1. Korisnik prije dolaska u knjižnicu mora osigurati zaštitnu masku i dužan je nositi zaštitnu masku tijekom čitavog boravka u knjižnici

2. Obvezno dezinficirati ruke i pridržavati se općih uputa za higijenu ruku koje su istaknute u svim prostorijama.

3. Ukoliko djeca borave na odjelima za djecu ne preporuča se nošenje maski, ali se obvezno provode mjere higijene i dezinfekcije ruku uz nužno pridržavanje strogih mjera fizičke udaljenosti od 2 metra.

4. Prije dolaska u knjižnicu potrebno je da roditelj/skrbnik kontrolira temperaturu i prati zdravstveno stanje djeteta.

5. Korisnici koji planiraju dolazak u knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze koronavirusom.

6. Korisnik se javlja na info-pult knjižnice s potvrdom o rezervaciji mjesta i građe za rad u čitaonici, ako je prethodno traženo od korisnika da rezerviraju mjesto elektroničkom poštom ili telefonom. Za ostale načine organizacije dolaska korisnika u čitaonicu, potrebno je pridržavati se općih smjernica o istovremenom broju korisnika u prostoru i ograničiti duže zadržavanje korisnika u prostoru info-pulta.

7. Nakon što u čitaonicu uđe maksimalno dozvoljen broj korisnika, daljnji su ulasci mogući tek kad netko od korisnika izađe, tj. kad jedan korisnik napusti čitaonicu, jedan može ući.

8. Vlastiti materijali koje korisnik unosi u prostor kako bi ih koristio u čitaonici (knjige, skripte i sl.), moraju biti omotani u plastični omot i dezinficirani na ulasku u knjižnicu/čitaonicu.

9. Građa knjižnice koju korisnik koristi više dana u prostoru čitaonice odlaže se u posebnu vrećicu označenu korisnikovim podacima te mu se prilikom nastavka korištenja predaje u vrećici.

10. Pravilno postupanje s građom, u kontekstu primjene ovih smjernica, znači da korisnik ne smije ugrožavati higijenu građe prilikom korištenja/listanja.

11. Osobni podaci koje će knjižnica uzimati su podaci: ime i prezime te kontakt telefon/mobitel ili e-mail adresa, kako bi epidemiolozi što brže identificirali i kontaktirali kontakte oboljelog te proveli mjere sprječavanja daljnjeg širenja infekcije.

12. Čitaonica se može koristiti maksimalno dva sata po korisniku.

13. Radno vrijeme čitaonice je od 09 do 13 sati i od 15 do 19 sati.

14. Korisnici su dužni unaprijed rezervirati mjesto i građu potrebnu za rad u čitaonici.

 

 

Ravnateljica

Sanja Radin-Mačukat, mag.bibl.

 

 

1484064 1438384983059691 1911414042 O  Copy

Obavijesti o radu Knjižnice 
 
Prema odluci Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojom je omogućen rad knjižnica, pripremili smo sljedeće smjernice za rad s korisnicima u skladu s preporukama:
 
• Knjižnica je za korisnike otvorena od 8 do 13 sati i od 14 do 19 sati (u vremenu od 13 do 14 sati obavlja se dezinfekcija prostorija i građe)
• Subotom Knjižnica radi u vremenu od 8 do 12 sati.
• Rad s korisnicima ograničen je na posudbu (razduživanje i zaduživanje) građe
• U prostoru Knjižnice može istodobno boraviti najviše četvero  korisnika.
 

Poštovani korisnici, dragi sumještani (a i svi ostali), pozivamo Vas da povodom Godine Okita u kojoj obilježavamo 350 godina od gradnje prve (1670.) i 25 godina od gradnje nove crkve (1995.), svojim umjetničkim viđenjem Gospinog svetišta, kroz prozni ili poetski tekst, sliku i fotografiju, sudjelujete u večeri nazvanoj „Okit u slici i riječi“ koja će se održati u Gradskoj knjižnici Vodice krajem travnja ili početkom svibnja. Ovaj javni poziv upućujemo u suradnji sa predstavnicima vodičke Župe Našašća Sv. Križa. Kako bismo večer posvećenu našem dragom Okitu mogli što bolje i kvalitetnije pripremiti sve zainteresirane za sudjelovanje molimo da svoje radove prijave najkasnije do 15. ožujka, a to mogu učiniti osobnim dolaskom u Knjižnicu ili slanjem mejla na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Za dodatne informacije možete nazvati na telefonski broj 022/442-095.

1484064 1438384983059691 1911414042 O  Copy

Klasa: 112-01/20-01/02
UrBROJ: 2182/04-8-2-1-01-20-6
Vodice, 07.02.2020.

 

Na temelju članka 10. stavka 1. točka 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine broj 25/13, 85/15) Ravnateljica Gradske knjižnice Vodice objavljuje

 

O B A V I J E S T
o ishodu natječajnog postupka

 

Po raspisanom Javnom natječaju za izbor i prijam u radni odnos na radno mjesto čistač na određeno vrijeme s nepunim radnim vremenom (1 izvršitelj, m/ž) uz probni rad od tri mjeseca, Klasa: 112-01/20-01/02; UrBroj: 2182/04-8-2-1-01-20-1 od 28.01.2020., a koji je natječaj objavljen na web stranici Gradske knjižnice i na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje od 28.01.2020.

Dana 07.02.2020.godine doneseno je Rješenje o prijemu u službu Nediljke Fržop iz Vodica, temeljem Jedinstvenog zapisnika Povjerenstva za provedbu natječaja.

 

Ravnateljica
Sanja Radin-Mačukat, mag.bibl. i dipl.knjižničarka

 

Ovjerena verzija obavijesti

Stranica 1 od 24

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  18.18%
 • 20 do 50 knjiga
  27.27%
 • 10 do 20 knjiga
  18.18%
 • 1 do 10 knjiga
  24.24%
 • ne čitam
  12.12%

Foto

Video

Facebook