Obavijesti

Images

Pozivamo sve učenice i učenike viših razreda osnovne škole na sudjelovanje na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja.

Kviz se tradicionalno provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a od 1998. godine organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.  

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021. kao jedan od središnjih programa manifestacije nosi naziv Šest autora traži čitatelja. Kviz će predstaviti tri knjige različitih žanrova koje će obogatiti dječje znanje, predstaviti tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora, a djeca će uz online izvore informacija moći puno naučiti o knjigama, njihovim piscima i ilustratorima, temama, likovima... Knjige su: Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek), Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić), Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara), a sve dodatne upute možete pronaći na stranicama Mjeseca hrvatske knjige. https://www.mhk.hr/kviz/

Kviz se može odigrati do 22. listopada 2021. godine. Popis pobjednika bit će objavljen na mrežnoj stranici kviza najkasnije do 2. studenoga 2021. godine. Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja javno se izvlače glavna i utješne nagrade, uz prigodan kulturni program. 

 

Hrvati

Svake godine u periodu između 15.10. i 15.11. traje manifestacija Mjesec hrvatske knjige koja ima za cilj popularizirati knjige i čitanje. U ovogodišnjem Mjesecu koji ima duhoviti moto „Ajmo HRVATI se s knjigom!“ naglasak je stavljen na hrvatske autore u Godini čitanja. I Gradska knjižnica Vodice redovito sudjeluje u ovoj manifestaciji organiziranjem predavanja, predstavljanja knjiga i radionica.

Spisateljica Nastja Kulović predstavit će svoje knjige „Kud si krenula?“ i „Nešto drugo, priča o ljubavi“. U prvoj piše o svom iskustvu s multiplom sklerozom. I naša druga gošća u Mjesecu hrvatske knjige progovara o poteškoći s kojom se u životu suočava. To je naša mlada sumještanka Anja Cvetković Norda koja će nam predstaviti knjigu „Čitanje treba biti dostupno svima“ u kojoj je čitateljima pokušala objasniti i približiti svijet disleksije.
Novinarka HTV-a Ana Bralić održat će radionicu na kojoj će zainteresirane mlade Vodičane podučiti osnovama (i tajnama) novinarskog zanata, a naši volonteri Lucija Seper i Grgo Birin pripremit će pitanja za kviz koji će tematski biti povezan s knjigama i filmovima snimljenima prema književnim predlošcima.
Na kraju ovogodišnjeg Mjeseca održat ćemo još jednu Animaciju demokracije pod nazivom „Sretni pojedinac čini društvo sretnim“, u sklopu koje će biti i radionica na kojoj će vodički osmaši učiti o toleranciji i prihvaćanju.
Bit će i odlične glazbe koju će nam koncertom priuštiti vodička djeca koja pohađaju Glazbenu školu "Ivana Lukačića" iz Šibenika i Glazbenu školu pri "Vodičkoj glazbi".
I Pričaonice utorkom bit će posvećene hrvatskim autorima i razvijanju zdravih navika odmalena.
Za one koji navrate u Knjižnicu, a ne znaju što bi čitali, pripremit ćemo „vrećice iznenađenja“ s unaprijed pripremljenim knjigama. Naravno, domaćih autora. U vrećicama za djecu, osim dvije slikovnice (priče) bit će i jedna knjiga za odrasle.
Još jednom Vas pozivamo da nam pošaljete video zapise u kojima čitate neku pjesmu ili dio knjige (hrvatskih autora), a koji će biti objavljeni 23.10. u sklopu Čitateljskog maratona https://www.mhk.hr/citateljski-maraton.
Prije samog kraja i objave cjelokupnog rasporeda svih događanja podsjećamo Vas da djeca do 24 mjeseca (navršene druge godine) i prvašići i nadalje imaju pravo na besplatno učlanjenje u Knjižnicu.
Raspored događanja u Mjesecu hrvatske knjige:
19.10. Pričaonica „Magdalenina knjižnica na kotačima“ - Željka Horvat-Vukelja ( u 17 i 30 h)
22.10. Predstavljanja knjige Anje Norda „Čitanje treba biti dostupno svima“ (u 17 i 30 h)
23.10. Čitateljski maraton
26.10. Pričaonica „Vera među knjigama“ - Davorka Premec (u 17 i 30 h)
29.10. Predstavljanja knjige Nastje Kulović "Nešto drugo, priča o ljubavi" (u 17 i 30 h)
2.11. Pričaonica „Naaaajveća čarobna kapa na svijetu“ - Zoran Pongrašić (u 17 i 30 h)
9.11. Pričaonica „Mjesec i ja“ - Andreja Peklar (u 17 i 30 h)
4.11. Novinarska radionica s Anom Bralić (u 16 h)
11.11. Kvizzz iz književnosti by Grgo i Luce (u 18 h)
12.11. Koncert polaznika Glazbene škole "Ivana Lukačića" i Glazbene škole koja djeluje u sklopu "Vodičke glazbe"
15.11. Animacija demokracije – „Sretni pojedinac čini društvo sretnim“ (u 16 h)
 
Može biti slika sljedećeg: knjiga i tekst
Book 1293414 480

Koronom prekinutu aktivnost Čitajmo kroz igru nastavljamo za učenike drugog razreda osnovne škole. Uz naše stare prijatelje imamo mjesta za još troje učenika. Čitajmo kroz igru je aktivnost u sklopu koje kroz igru vježbamo čitanje, a dio je projekta "Brnistra: razvoj govora i vještine čitanja od najranije dobi".  U drugom polugodištu aktivnost nastavljamo po starom - s prvašićima. Prvi sat održat ćemo u subotu, 18. rujna u 10 sati u multimedijalnoj dvorani knjižnice.

Prijaviti dijete možete osobnim dolaskom u knjižnicu, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj 022/442-095. Molimo vas da uvažite kako je broj mjesta ograničen pa prioritet pri upisu imaju djeca kojima učenje čitanja uistinu ide teže.
 
Napomena: Što se tiče djece koja imaju dijagnosticirane poremećaje pri čitanju (disleksija i slično), ona ipak trebaju potražiti stručnu (logopedsku) pomoć.
203781167 4172843512807931 8445367830452317359 N

Djeco, ovo ljeto vas pozivamo na tri radionice. Početkom srpnja Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) posjetit će nas svojim STEM automobilom i održati Micro:Bit radionicu, a za drugu polovicu praznika pripremili smo za vas i radionicu digitalne pismenosti na kojoj ćete imati priliku naučiti ponešto o 3-D printerima. Za istinske ljubitelje čitanja osnovat ćemo i „ljetni“ čitateljski klub kojeg smo nazvali „Putujmo knjigama“.

Lito

    Poštovani, od ponedjeljka, 21. lipnja, Gradska knjižnica Vodice bit će otvorena prema ljetnom radnom vremenu.

Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 13 do 20, utorkom i četvrtkom od 8 do 15 i subotom od 8 do 12 sati.

 

 

LJETNO RADNO VRIJEME

 

Ponedjeljak, srijeda i petak: od 13 do 20 sati

Utorak i četvrtak: od 8 do 15 sati

Subota: od 8 do 12 sati

1484064 1438384983059691 1911414042 O  Copy

Klasa: 113-06/21-01/01

UrBROJ: 2182/04-8-2-1-01-21-01

Vodice, 01.04.2021

 

Na temelju Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Šibensko-kninske županije točke II. stavka 9 (NN 32/2021), ravnateljica donosi

ODLUKU

o prekidu održavanja radionica

 

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na našoj Županiji radionice za djecu neće se održavati od 01.04.2021. do 15.travnja 2021.godine.

 

O b r a z l o ž e nj e:

Zbog sprječavanja prijenosa nCoV bolesti (COVID-19) te zaštite radnika, korisnika i članova Gradske knjižnice Vodice, ravnateljica je odlučila kao u izreci ove Odluke.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a ista će biti opozvana na temelju odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i drugih zakonskih propisa i podzakonskih akata Sabora Republike Hrvatske i Osnivača.

 

Ravnateljica

Sanja Radin-Mačukat, mag.bibl.

Najbrze Rastuce Stablo 2 Ef6495b37c4c6cb1b2cb62ea0027ee2a View Article New

Proljeće je, znakovi buđenja prirode su već neko vrijeme svuda oko nas. Budimo se i mi, priroda nas zove, kao i obaveze u vrtovima i polju. Prije nego nas sunce u potpunosti preuzme, obilježimo zajedno važne ekološke datume (Dan šuma, Dan voda i Dan planeta Zemlje) te razmislimo kako očuvati svoj dom za sebe i svoje potomke.

Pozivamo sve koji vole prirodu i ovise o njoj (bavili se oni ribolovom, turizmom, poljoprivredom, građevinom, ugostiteljstvom, zdravim životom…) na sudjelovanje u aktivnostima koje smo pripremili povodom programa koji smo nazvali „Zeleni mjesec“, a u sklopu akcije “Pokrenimo zelene knjižnice”.

IvoBrešan

U svibnju ove godine, znanstvenim kolokvijem obilježit ćemo rođendan Ive Brešana, a u obilježavanje želimo uključiti i učenike srednjih škola.

Tim povodom objavljujemo natječaj za najbolji esej i osvrt na film „Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj“. Pravo prijave imaju svi učenici srednjih škola u Šibensko-kninskoj županiji. Autor/ica najboljeg teksta bit će proglašen/a na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Vodice 20. svibnja ove godine, a primit će i nagrade - posjet Memorijalnom centru „Faust Vrančić“ na otoku Prviću i novčanu naknadu od 200 kuna, uz mogućnost sudjelovanja na znanstvenom kolokviju „Dani Ive Brešana“, koji će se održati 27. svibnja ove godine.

Molimo sve zainteresirane da svoje radove prijave putem elektroničke pošte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; do 15.svibnja 2020.godine u 16:00.
Detalje o natječaju možete pročitati na sljedećoj poveznici: NATJEČAJ za učeničke radove za najbolji esej i osvrt na film „Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj".

Foto Natjecaj 17 02

Prijedlogom Ministarstva kulture i medija i Odlukom Vlade Republike Hrvatske 2021. godina je proglašena “Godinom čitanja“ (NN 147/2020). Cilj ove odluke je razvoj kulture čitanja i čitalačke pismenosti, uključivanje svih slojeva društva u čitanje sa zadovoljstvom, razumijevanjem i kritičkim promišljanjem te povećanje dostupnosti knjiga i raznovrsnih čitalačkih materijala.

Jedna od prvih manifestacija je i fotografski natječaj Dječje knjižnica „M2" - Knjižnica grada Zagreba na temu „Moja kućna biblioteka/Moj kutak za čitanje". Natječajem se želi potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o knjigama i čitanju na pozitivan i neposredan način.

U natječaj se mogu uključiti svi fotografi amateri iz Hrvatske od predškolske dobi do 18 godina. Sudjelovati se može s najviše tri rada koji na kreativan i iskren način trebaju prikazati vlastiti kutak za čitanje s knjigama. Fotografije se šalju u digitalnom obliku na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom „ZA FOTO NATJEČAJ". Uz radove obavezno je ispuniti i poslati na e-mail i PRIJAVNICU za natječaj.

Fotografski natječaj počinje 14. veljače i traje do 14. travnja 2021. godine, a pobjednički radovi bit će proglašeni 23. travnja 2021. godine. Svi nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u Dječjoj knjižnici „M2".
Nagrada je književni poklon paket iznenađenja!

1484064 1438384983059691 1911414042 O

 

Na temelju članka 20. stavka 5. Statuta Gradske knjižnice Vodice (KLASA: 012-03/19-01/02, URBROJ:2182/04-8-2-1-07-19-1 od 23.05.2019. godine i KLASA: 012-03/19-01/03, URBROJ: 2182/04-8-2-1-01-20-2 od 25.07.2020. godine) i članka 2. stavka 1. alineja 3. Rješenja o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Gradske knjižnice Vodice („Službeni glasnik Grada Vodica“ broj 9/20) Povjerenstvo za provedbu postupka javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Gradske knjižnice Vodice donosi

 

POZIV NA INTERVJU

 

 

 I.        Povjerenstvo je utvrdilo da intervjuu za radno mjesto Ravnatelj Gradske knjižnice Vodice mogu pristupiti sljedeći kandidati:

 

                -     Sanja Radin-Mačukat

 

II.         Kandidatkinja iz točke 1. treba pristupiti intervjuu u zgradi Gradske uprave Grada Vodica, Ive Čače 8, 22211 Vodice, dana 08. veljače 2021. godine (ponedjeljak) u 13:00 sati.

 

III.        Na intervju je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu.

 

IV.        Ovaj Poziv objavljuje se na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Vodice.

 

 

KLASA: 112-03/20-01/02

URBROJ: 2182/04-03/03-21-8

Vodice, 01. veljače 2021. godine

 

 

PREDSJEDNIK POVJERENSTVA

Ivana Skočić, dipl. tur. kom.

 

 

Unnamed

Poštovani,

    pozivamo vas da i ove veljače sudjelujete u Akciji darivanja slikovnica pod geslom "Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj" koja se provodi se povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga (14. veljače). Cilj Akcije je ponukati djecu i odrasle diljem svijeta da djeci daruju knjigu ili slikovnicu. Akcija se organizira u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi! a njome vas pozivamo da u košaru koja se nalazi na našem Dječjem odjelu donesete nove ili rabljene (očuvane) slikovnice i knjige za djecu koje ćemo ove godine proslijediti djeci koja žive na otoku Prviću.

Pssst Citamo Article Full

Naš rad na poticanju pismenosti i ove godine dopunjavamo vježbama čitanja za prvašiće. Aktivnost je dio projekta "Brnistra: razvoj govora i vještine čitanja od najranije dobi". Jednom tjedno (do kraja školske godine) igrat ćemo usmene i pismene jezične igre, vježbe za razvoj pamćenja, pažnje, razumijevanja pročitanoga i razvijati naviku čitanja kako bi razvili ljubav prema čitanju.
Ovih sat vremena tjedno nikako ne može biti dovoljno za kvalitetno učenje čitanja pa ćemo pripremiti popratni tiskani materijal s literaturom i uputama iz područja razvoja govora i jezika kako bi roditelji sa svojim mališanima mogli vježbati i kod kuće.
Pozivamo roditelje da prijave svoje prvašiće na radionice koje će biti prilagođene njihovim smjenama (u OŠ Vodice). Prijaviti se možete osobnim dolaskom u knjižnicu, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj 022/442-095. Molimo vas da uvažite kako je broj mjesta ograničen pa prioritet pri upisu imaju djeca koja čitaju nešto sporije. Rok prijave je do 13. veljače.
Napomena: Što se tiče djece koja imaju dijagnosticirane poremećaje pri čitanju (disleksija i slično), ona ipak trebaju potražiti stručnu (logopedsku) pomoć.
1484064 1438384983059691 1911414042 O  Copy

Klasa: 112-01/21-01/01

UrBROJ: 2182/04-8-2-1-01-21-6

Vodice,27.01.2021.

 

Na temelju članka 10.stavka 1. točka 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine broj 25/13, 85/15) Ravnateljica Gradske knjižnice Vodice objavljuje

 

O B A V I J E S T

o ishodu natječajnog postupka

 

    Po raspisanom Javnom natječaju za izbor i prijam u radni odnos na radno mjesto čistač na neodređeno vrijeme s nepunim radnim vremenom (1 izvršitelj, m/ž) uz probni rad od tri mjeseca Klasa: 112-01/21-01/01 UrBroj: 2182/04-8-2-1-01-21-1 od 08.01.2021., a koji je objavljen na web stranici Gradske knjižnice Vodice i na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje od 08.01.2021.

Dana 27.01.2021. godine doneseno je Rješenje o prijemu u službu Nediljke Fržop iz Vodica, temeljem Jedinstvenog zapisnika Povjerenstva za provedbu natječaja.

 

Ravnateljica

Sanja Radin-Mačukat, mag.bibl. i dipl.knjižničarka

1484064 1438384983059691 1911414042 O  Copy

Klasa: 112-01/21-01/01

Ur.broj: 2182/04-8-2-1-21-3

Vodice, 21. 01. 2021.

 

POZIV NA RAZGOVOR (INTERVJU)

 

    Na temelju Javnog natječaja za izbor čistača (m/ž) na neodređeno nepuno radno vrijeme KLASA: 112-01/21-01/01, UR.BROJ: 2182/04-8-2-1-01-21-1 od 08. siječnja 2021. godine, objavljenog na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, oglasnoj ploči i web stranici Gradske knjižnice Vodice, Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja dana 21. siječnja 2021. godine objavljuje Poziv na razgovor (intervju), koji će se održati u prostorijama Gradske knjižnice Vodice, Obala Vladimira Nazora 4, dana:

25. siječnja 2021. godine, s početkom u 09,30 sati.

 

    Na temelju pristiglih prijava na Javni natječaj za radno mjesto čistača/ice na neodređeno nepuno radno vrijeme, utvrđen je popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja:

Marijana Cukrov

Susanna Cukrov

Nediljka Fržop

Barbara Popov

Razgovor s kandidatima provodi Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja odabrano od strane Ravnateljice Gradske knjižnice Vodice.

Smatra se da je kandidat, ukoliko ne pristupi razgovoru (intervjuu), povukao prijavu na Javni natječaj i više se ne smatra kandidatom.

Po dolasku na razgovor (intervju) od kandidata će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće isprave u svrhu utvrđivanja identiteta, te ukoliko kandidat ne može dokazati identitet ne može pristupiti razgovoru (intervjuu).

Intervju

Intervju se provodi samo s kandidatima koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja.

Intervju se provodi osobnim razgovorom Povjerenstva za provedbu javnog natječaja sa svakim pojedinim kandidatom ponaosob.

Svaki intervju se boduje bodovima od 1 do 10, na način da svaki član povjerenstva boduje kandidata, od 1 do 10, te se zbroj njihovih bodova dijeli s brojem članova povjerenstva, i dobiveni iznos čini (prosjek) bodovne ocjene (na dvije decimale). Ukoliko je prosjek bodovne ocjene 0,50 ili prelazi 0,50 onda se broj dodijeljenih bodova zaokružuje na veći broj (npr. 6,50 ili 6,55 se zaokružuje na 7 bodova), a ukoliko je manji od 0,50 onda se dodijeljeni bodovi zaokružuju na manji broj (npr. 6,49 zaokružuje se na 6 bodova).

Povjerenstvo za provedbu natječaja kroz intervju s kandidatima utvrđuje interese, profesionalne ciljeve i motivaciju kandidata za rad u Gradskoj knjižnici odnosno za obavljanje poslova određenog radnog mjesta.

Rang lista

Nakon provedenog razgovora (intervjua) kandidata Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja utvrđuje rang-listu kandidata prema broju ostvarenih bodova.

Na temelju rang liste i prijedloga Povjerenstva za provedbu javnog natječaja Ravnateljica Gradske knjižnice Vodice donosi Odluku o izboru kandidata.

Odluka o izboru kandidata po Javnom natječaju objavit će se na oglasnoj ploči i Web stranici Gradske knjižnice Vodice. Ista će se dostaviti kandidatima pismenim putem.

Protiv Odluke o izboru po Javnom natječaju nezadovoljni kandidat može pokrenuti upravni spor.

 

Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja

Martina Tabula, predsjednica Komisije

Gkv

Na temelju članaka 40. i 41. Zakona o ustanovama („Narodne novine“, broj 76/93, 29/97, 47/99, 35/08 i 127/19), članka 20. Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti („Narodne novine“ broj 17/19 i 98/19), članka 20. stavka 5. Statuta Gradske knjižnice Vodice (KLASA: 012-03/19-01/02, URBROJ:2182/04-8-2-1-07-19-1 od 23.05.2019. godine i KLASA: 012-03/19-01/03, URBROJ: 2182/04-8-2-1-01-20-2 od 25.07.2020. godine) i članka 2. stavka 1. alineja 1. Rješenja o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Gradske knjižnice Vodice („Službeni glasnik Grada Vodica“ broj 9/20) Povjerenstvo za provedbu postupka javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Gradske knjižnice Vodice raspisuje

 

JAVNI NATJEČAJ
za imenovanje ravnatelja/ice Gradske knjižnice Vodice

 

                Za ravnatelja Gradske knjižnice Vodice na temelju predloženog četverogodišnjeg plana rada može biti imenovana osoba koja ispunjava sljedeće uvjete:

- ima završen diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij ili s njim izjednačen studij,
- ima položen stručni knjižničarski ispit,
- ima najmanje pet godina rada u knjižnici
- odlikuje se stručnim radnim i organizacijskim sposobnostima

 

Kandidati na natječaj dužni su dostaviti:

- prijavu na natječaj (obvezno sadrži: ime i prezime podnositelja prijave, adresu, broj telefona ili mobitela, adresu elektroničke pošte, te vlastoručni potpis podnositelja prijave)
- životopis,
- prijedlog četverogodišnjeg plana rada knjižnice
- dokaz o stručnoj spremi (diploma)
- preslik osobne iskaznice
- uvjerenje o položenom stručnom knjižničarskom ispitu ili dokaz o tome da je osoba oslobođena polaganja stručnog knjižničarskog ispita na temelju zakona kojima je uređivana knjižnična djelatnost,
- dokaz o dosadašnjem radnom iskustvu (potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje),
- potvrdu poslodavca ili drugi odgovarajući dokument (ugovor o radu, rješenje i sl.) o najmanje 5 godina rada ostvarenom u knjižnici,

              Dokazi se prilažu u izvorniku ili presliku koji ne moraju biti ovjereni, u kojem slučaju će izabrani kandidat prije donošenja Rješenja o imenovanju predočiti izvornike.

              Ravnatelja/icu imenuje Gradsko vijeće Grada Vodica na mandat od četiri godine i može biti ponovno imenovan/a.

              Sukladno članku 20. stavku 11. Zakona o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti položen stručni knjižničarski ispit ima i osoba koja je oslobođena polaganja stručnog knjižničarskog ispita na temelju zakona kojima je uređivana knjižnična djelatnost.

              Sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova („Narodne novine“, broj 82/08 i 69/17) na javni natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

              Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji („Narodne novine“, 121/17 i 98/19) dužan je dostaviti sve dokaze iz članka 103. citiranog Zakona. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja objavljeni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-u-drzavnoj-sluzbi/moglo-bi-vas-zanimati/15-kako-se-ostvaruje-pravo-prednosti-pri-zaposljavanju-prema-zakonu-o-hrvatskim-braniteljima-iz-domovinskog-rata-i-clanovima-njihovih-obitelji/2166
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, 157/13, 152/14 i 39/18) dužan je uz dokaz o invaliditetu, dostaviti i dokaz o načinu prestanka radnog odnosa kod posljednjeg poslodavca;
Kandidat koji se poziva na pravo prednost pri zapošljavanju sukladno odredbi članka 48.f. Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata („Narodne novine“, 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19) dužan je uz dokaz o invaliditetu, dostaviti i dokaz o načinu prestanka radnog odnosa kod posljednjeg poslodavca;

              Povjerenstvo za provedbu postupka javnog natječaja za imenovanje ravnatelja/ice Gradske knjižnice Vodice provjerava urednost natječajne dokumentacije, provodi intervju s kandidatima, ocjenjuje kandidate na intervjuu, ocjenjuje predložene četverogodišnje programe rada i dostavlja sve prijave kandidata Gradskom vijeću Grada Vodica na odlučivanje.
              Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u ovom javnom natječaju.
              Prijavom na javni natječaj kandidati su suglasni da se njihovo ime i prezime objavi u pozivu na intervju, te da se cjelokupni natječajni materijal dostavi Gradskom vijeću Grada Vodica.
              Nepravodobne i nepotpune prijave na natječaj neće se razmatrati, niti će podnositelji nepotpunih prijava biti pozvani na dopunu prijave.
             Urednom i potpunom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u ovom javnom natječaju.
             Podnositelji čija prijava nije pravodobna, potpuna ili koji ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja o tome će biti obaviješteni pismeno, te neće biti pozvani na intervju.
             Svi kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja te čije prijave budu pravodobne i potpune biti će pozvani na intervju .
             Na web-stranici Gradske knjižice Vodice biti će objavljeno vrijeme i mjesto održavanja intervjua najmanje 5 dana prije održavanja.
               Ako kandidat ne pristupi intervjuu, smatra se da je povukao prijavu na natječaj.
               Natječaj će se objaviti u „Narodnim novinama“ i mrežnoj stranici Gradske knjižnice Vodice.
               Prijave na natječaj podnose se na adresu: Grad Vodice, Ive Čače 8, 22211 Vodice, s naznakom: »Prijava na natječaj za ravnatelja Gradske knjižnice Vodice«, u roku od 15 dana od dana objave Natječaja u „Narodnim novinama“.
              Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni u zakonskom roku.

 

KLASA:112-03/20-01/02
URBROJ: 2182/04-03/03-20-3
U Vodicama, 30. prosinca 2020. godine

 PREDSJEDNIK POVJERENSTVA
Ivana Skočić, dipl. tur. kom.

 Dostaviti:
1. Gradska knjižnica Vodice
2. Narodne novine
3. Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vodica

 

Natječaj je objavljen u NN 2/2021 8. siječnja 2021 godine.

Stranica 1 od 25

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  20.51%
 • 20 do 50 knjiga
  28.21%
 • 10 do 20 knjiga
  17.95%
 • 1 do 10 knjiga
  23.08%
 • ne čitam
  10.26%

Foto

Video

Facebook