Završna izložba polaznika radionica LU "More"

U Vodicama ima sve više mladih koji upisuju srednje umjetničke škole i akademije likovnih umjetnosti. Rezultat je to dugogodišnjeg kvalitetnog rada voditeljica radionica Likovne udruge „More“, Manuele Lele Srdarev i Marije Ivanda, koje su svojom stručnošću i ispravnim pedagoškim pristupom djeci i mladima pomogle da se u likovnu umjetnost „zaljube“ u tolikoj mjeri da se i sama požele profesionalno baviti njome.

Njihova međusobna privrženost i povezanost mogla se zamijetiti i na jučerašnjem otvorenju Završne izložbe polaznika likovnih radionica i dodjeli diploma istima. Izložba je to koja se tradicionalno održi u lipnju, na kraju školske godine, ali se zbog epidemioloških razloga ovaj put odgodila za rujan i vezala uz početak nove nastavne godine. Izložba je postavljena u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice, a otvorenje je održano ispred zgrade. Tom prigodom sve prisutne prvo je pozdravila ravnateljica Knjižnice Sanja Radin-Mačukat, a nakon nje riječ su preuzele Lela i Marija. U svojim govorima osvrnule su se na proteklu nastavnu godinu, neobičnu u svakom pogledu. Ipak, i u uvjetima koji su otežavali normalan rad i održavanje radionica, ostvaren je kod svakog od polaznika značajan napredak u ovladavanju likovnim tehnikama, a stvorena su i brojna nova kvalitetna umjetnička djela. Marija je u svom obraćanju iskazala i tugu zbog rastanka sa curama koje su njene radionice pohađale prethodnih godina. Jedna od njih, Cvita Juričev, čak osam. Cure ipak i dalje ostaju u udruzi i pohađat će radionice koje za stariju djecu i mlade vodi Lela, inače predsjednica LU „More“. Lijepo je da su kvalitetan rad Udruge prepoznali i vodeći ljudi našega grada, gradonačelnik Ante Marko Cukrov i predsjednik Gradskog vijeća Marko Mačukat, a to su iskazali i svojim dolaskom na jučerašnje otvorenje izložbe. Pohvalno.

Cijeli događaj fotoaparatom popratio je mladi Ante Roca Arelištov, koji je također član likovne udruge „More, a za što ljepši ugođaj kod razgledavanja dječjih radova izloženih u multimedijalnom prostoru Knjižnice sviranjem klavijatura pobrinuo se maestro Damir Fržop.
 
 
 

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  20.51%
 • 20 do 50 knjiga
  28.21%
 • 10 do 20 knjiga
  17.95%
 • 1 do 10 knjiga
  23.08%
 • ne čitam
  10.26%

Foto

Video

Facebook