IMG 8918

Izložba slika Josipe Španja

Donedavno bih na spomen gospođe Josipe Španja automatski pomislio na turizam. I Blata. Kvart u kojem živi. Godinama gospođa Josipa daje nemali doprinos stvaranju ugleda vodičkih iznajmljivača soba i apartmana. Dobrog ugleda.

Prije petnaestak dana saznao sam od kolegica s posla da se bavi i slikarstvom i da je voljna izložiti svoje slike u našoj knjižnici. I to je bila informacija koju sam primio s veseljem. Volim kad možemo pomoći nekom da javnosti predstavi nešto čime se bavi. Doduše, gospođu Josipu bilo je potrebno malo nagovarati… Jer, izuzetno je samozatajna i ne bi voli da ju se previše spominje. Poštovat ću tu želju pa se neću raspisati u ovom tekstu.
Vidjevši njene slike bio sam ugodno iznenađen. I nekolicina vodičkih slikara reagirala su poput mene. Dvojica su, a radi se o priznatim slikarima, iskazala oduševljenje viđenim.
Iako je ovo samostalna izložba, gospođa Josipa nije mogla a da u nju ne uvrsti i po jedan rad svojih miljenica unuka, predškolke Viktorije i Đane-Ive koja pohađa prvi razred.
Posebna priča u svemu ovome je tehnika koju autorica koristi. Pri spomenu pegle nikad ne biste pomislili na slikanje. E, da biste se uvjerili kako se i peglom može slikati, pogledajte video koji će kroz nekoliko dana biti objavljen na portalu Info Vodice, a u kojem će vam Josipa Španja, žena koja je na „domaćem terenu“ ne samo kad je turizam u pitanju, sve to malo pojasniti i približiti.
Izložba će u Gradskoj knjižnici Vodice trajati do 7. svibnja.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  22.22%
 • 20 do 50 knjiga
  25%
 • 10 do 20 knjiga
  19.44%
 • 1 do 10 knjiga
  22.22%
 • ne čitam
  11.11%

Foto

Video

Facebook