Novosti

U ponešto drugačijem sastavu od uobičajenog održan je još jedan Kviz u Sunčanom. Za ovaj sinoćnji, koji je umjesto u srijedu održan u utorak, scenarij i režiju potpisali su Ante Friganović i Sebastijan Mautner.
Producenti kvizaških susreta su Gradska knjižnica Vodice i "Sunčani sat", a glazbeni urednik nezamjenjivi Ante Grbavica. Pitanja je čitao Ante Friganović, potomak šibenske obitelji koja je bježeći pred nekad razornom kugom spas pronašla u Vodicama. Ante je poznat po odličnoj organizaciji Truss festivala, a njegov prijatelj Sebastijan velika je nada hrvatske farmacije. Sastavili su kviz po guštu većine sudionika.
Bila su dobar miks glazbe, sporta, povijesti i zemljopisa. Bilo je i nekoliko "radioaktivnih" pitanja. :-) Večer u Sunčanom imala je i svoj šlag na torti, i to u doslovnom smislu. Anđela Fržop, neokrunjena prvakinja vodičkog teatra, svoje rođendansko slavlje podijelila je sa svima prisutnima i počastila ih (pre)ukusnom tortom. Anđela, iskrene čestitke u ime svih sudionika vodičkog kviza! Nakon ponovne provjere odgovora ispalo je da su dvije ekipe zauzele prvo mjesto s osvojenih 82 boda. To su  ekipe "Džontra Volta" u sastavu Nikola Rak i Pjero Sladoljev i ekipa "U stečaju"  sastavljena od bračnog para Cukrov (Iva i Ivan), vlakovođe Ivana Jozića (i friškog predsjednika vodičkog DVD-a) i Grge Birina, omiljenog vodičkog glumca. Grgi i Anđeli želimo puno uspjeha na Festivalu kazališnih amatera koji će se održati u našem Kulturnom centru krajem svibnja.Inače, kviz je sa velikom pažnjom pratio i prof. Vinko Grgurev - Cuzzi, koji svrati kad god je u svojim rodnim Vodicama. Dojma smo da uživa promatrajući mlade ljude (uglavnom
mlade) kako se u opuštenoj atmosferi natječu i dokazuju svoj bistri um i zdravi duh. Idući sastanak zakazan je za srijedu, 18. travnja, a za njegovo osmišljavanje i organizaciju pobrinut će se rođendanska slavljenica Anđela sa suprugom Dadom, njegovim bratom Filipom (skejterom i glazbenikom) i prijateljem Tinom Kusanovićem. Radujemo se kvizu u njihovoj režiji. Njihova ekipa "Dobri Will Hunting" sinoć je zauzela odlično treće mjesto.  Čestitke svima! Posebnu hvalu upućujemo volonterima Gradske knjižnice Vodice Sanji Lidyji Kulušić i Tomislavu Dugandžiću koji fotoaparatom prate naše kvizeve.

Evo i kompletnog redoslijeda sinoćnjeg kviza:

1. i 2. U stečaju i Džontra Volta - 82 bod
3. Dobri Will Hunting - 66 bodova
4. Jo Malone - 65 bodova
5. Babilonski baloni - 63 boda
6. Ispod gitare - 58 bodova
7. HU DA FAK IZ ALIS - 57 bodova
8. The Čikitas - 56 bodova
9. i 10. Rod"ce i Xena - princeza ratnica - 52 boda 11. Jazavci - 47 bodova 12. Ponistra - 39 bodova

PubkvizNas4_3PubkvizNas4_4PubkvizNas4_5PubkvizNas4_6PubkvizNas4_7

Što je trampa, bitcoin, valuta, koje se koriste gdje, gdje možemo predignuti plaću pomoću bankovne kartice i slično, učila su djeca na prvoj radionici Mali chef o'financija. Ovu trodnevnu radionicu u našoj knjižnici provodi splitska profesorica ekonomske skupine predmeta, Anita Perkov Kalebota u organizaciji Udruge Franak. Hvala im od srca!

Djeco, vidimo se i sutra kada će radionica trajati od 10 i 30 do 12 sati.

malichefo'financija_1malichefo'financija_2malichefo'financija_3malichefo'financija_5malichefo'financija_6malichefo'financija_8malichefo'financija_7

Neki dani, ili u ovom slučaju neke večeri, usjeku se ljudima u pamćenje i u srca ponešto više od ostalih. Dojam je sviju koji su večeras došli u vodičku knjižnicu i prisustvovali još jednom događaju kojim se unutar manifestacija Dani kršćanske kulture i Deset dana Uskrsa u Vodicama najavljuje i slavi predstojeći blagdan, da će im on zadugo ostati u lijepom sjećanju na večer protkanu emocijama izazvanu spojem tradicijske baštine, umjetnosti i duhovnosti.

Iako su za sinoćnji Kvizzz u Sunčanom izabrali ime "Šta je nama ovo trebalo" mlađahne Luigija i Lucu i njihovu mamu Ivanu Latin ex Bolanča, koja im je nešto malo podigla prosjek godina iznad sedamnaest, nije rastužilo zauzeto sedamnaesto mjesto. Autor ovog teksta svjedok je da su istinski uživali sudjelujući po prvi puta u vjerojatno ponajboljem pub kvizu, i to ne samo na ovim prostorima.

Luca i Tome sastavili su kviz po svom guštu i zabavili se odabirući glazbu za šesnaest ekipa koje su sudjelovale na sinoćnjem kvizu u Sunčanom satu. Osjećaji na kvizu bili su pomiješani, povremeno se čuo muk (vidi se i po bodovima), ali nekima je bilo i zabavno. Možda bi bilo dobro početi razmišljati o kvizovima kao naš Ivan Cukrov koji ih procjenjuje po tome koliko su pitanja zabavna, a ne koliko su teška...

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook