Novosti

tri-prascicaU sklopu projekta Čitajmo zajedno na hrvatskom jeziku, održan je prvi susret s djecom predškolskog uzrasta na Odjelu za djecu i mlade. Cilj projekta je razvijanje i njegovanje navike čitanja kroz raznovrsne aktivnosti i druženje s knjigom. Družili smo se s tri praščića, jednim strašnim vukom, Crvenkapicom, bakom, još jednim strašnim vukom i lovcem Lukom gotovo jedan sat.

Survey-picPoštovani,
Odjel za djecu i mlade, Gradske knjižnice Vodice (u daljnjem tekstu: Knjižnica) kreće s realizacijom Projekta poticanja čitanja za djecu predškolskog uzrasta. U sklopu Projekta će se provoditi čitaonice i pričaonice priča, bajki, basni, pjesmica - na hrvatskom te na engleskom, francuskom i njemačkom (više o projektu ćete moći pročitati na mrežnim stranicama Knjižnice). Sudjelovati mogu djeca koja su članovi Knjižnice. Ukoliko želite da Vaše dijete bude član Gradske knjižnice Vodice možete ispuniti docpristupnicu za dijete koje želite upisati. Pristupnicu nam možete poslati na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili donijeti isprintanu u Knjižnicu.

Na kraju ljeta, točnije 22. kolovoza, kao najavu za buduća događanja u projektu „Poticanje kulture čitanja djeci i s djecom" imali smo čast ugostiti slavnu hrvatsku ilustratoricu Andreu Peterlik Huseinović i dječjeg književnika Kašmira Huseinovića. Ovaj dvojac koji je zaslužan za nastanak brojnih predivnih, zaigranih i u svijetu nagrađivanih slikovnica došao je pokazati djeci kako one nastaju. Ovom prigodom u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice okupilo se tridesetak djece i roditelja.

Sinoć je na vodičkoj Ruži vjetrova u organizaciji Gradske knjižnice Vodice i POU Vodice održana međunarodna kulturna manifestacija Voda - izvor života. Unatoč kiši, izložbu odabranih slika iz fundusa Artist on Globe uspjelo je pogledati nekoliko stotinjaka Vodičana i njihovih gostiju, ali na žalost, zbog vremenskih uvjeta nije održano predstavljanje knjige Masaru Emotoa: Poruke skrivene u vodi, ni koncert klasične glazbe Tria Amor.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  17.39%
 • 20 do 50 knjiga
  34.78%
 • 10 do 20 knjiga
  13.04%
 • 1 do 10 knjiga
  30.43%
 • ne čitam
  4.35%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook