Obavijesti

Dragi svi, u travnju obilježavamo 115. obljetnicu rođenja Ive Čaće. Ovim povodom molimo sve vlasnike Čaćinih likovnih ili drugih uradaka da nam (Gradskoj knjižnici Vodice) ih posude kako bi upriličili što ljepši „rođendan" našeg slikara i pjesnika. Molimo Vas da nam se javite do 20. travnja kako bi sve bilo spremno za Čaćinu večer koja će se održati 26. travnja u 19 sati.

Prema članku 9. Pravilnika o reviziji i otpisu (NN 21/02) otpisana građa za koju ne postoje pisani zahtjevi ni matične niti Nacionalne i sveučilišne knjižnice, može se pokloniti, zamijeniti ili prodati. Preostala otpisana knjižnična građa šalje se na preradu papira ili se odlaže u posebno označene spremnike za papir.
Krajem prošle godine obavili smo otpis dijela svoje građe i sada ih nudimo svima zainteresiranima koji zauzvrat mogu priložiti dobrovoljan iznos u kasicu Gradskog društva Crvenog Križa Vodice za potrebite osobe i obitelji iz Vodica i okolice.
Posjetite nas i odaberite nešto za svoju kućnu biblioteku. Imamo Tribusona, Jergovića, Hemingwaya, Kunderu, Kishona, Selimovića, Capotea, Brešana, Sueskinda, Camusa, Tolstoja, Simone de Beauvoir...

Djelatnice i djelatnik Gradske knjižnice Vodice malo će odmoriti tijekom subote, nedjelje i ponedjeljka. Vama, dragi korisnici i korisnice želimo sretan Uskrs i sve u svemu ugodan vikend!

Fond Gradske knjižnice Vodice od danas je, zahvaljujući donaciji IRIM-a, obogaćen sa 15 micro:bit paketa. Ove pakete će uskoro moći posuditi mali i veliki ljubitelji tehnologije i učenja.
U kutiji se nalazi: BBC micro:bit, USB kabel, kućište za baterije, baterije, upute za korištenje i sigurnosne upute.

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Vodice otvorena izložba fotografija i održana projekcija filma „Solsticiji". Udruga mladih „Bokon" u suradnji s Gradskom knjižnicom Vodice organizirala je ovaj događaj povodom kojeg poručuju:
Svjesni problema u kojem se skatebording kultura u Hrvatskoj nalazi, odlučili smo se pokrenuti. Prvi korak je organizacija današnje izložbe skate fotografija i premijera skate filma Nikole Racana ''Solsticiji''.

Dragi korisnici i vjerni pratitelji naših stranica – svi Vi zbog kojih Gradska knjižnica Vodice postoji – pred Vama je četvrto Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice. U ovom osvrtu na proteklu godinu možete vidjeti što smo radili, koliko smo novaca potrošili te druge zanimljivosti popraćene s mnogo fotografija.

Klikom na poveznicu možete pročitati Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice za 2017. godinu.

Rado ćemo prihvatiti sve Vaše komentare, prijedloge i sugestije kako bi unaprijedili svoje djelovanje u 2018. godini.

U srijedu osim Valentinova obilježavamo i Međunarodni dan darivanja knjiga, volonterski projekt kojim se kod djece želi pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darivanjem vlastitih, pročitanih dječjih knjiga ili slikovnica djeca međusobno dijele radost čitanja dok istovremeno pomažu drugoj djeci. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

U prosincu je Dražen Bunardžija održao DJ radionicu u sklopu našeg projekta „Animacija demokracije: kako glazba mijenja svijet“. To je inspiriralo Tomislava Juričev-Špirića (iz TRUSS Recordsa) da i sam održi radionicu DJ-anja. Dakle, u petak, 2. veljače, na Odjelu za mlade Gradske knjižnice Vodice Tome će održati edukativnu i zabavnu radionicu/slušaonicu na dva CD playera. Pozivamo sve ljubitelje elektronske glazbe da dođu naučiti kako se koristi tehnologija u ovoj glazbi i uživaju u elektronici u ovom pomalo neobičnom ambijentu.

Na temelju pristiglih prijava na Javni natječaj za radno mjesto čistača/ice na određeno nepuno radno vrijeme, utvrđen je popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja: Željka Cvjetković, Nediljka Fržop, Anita Janjac, Snježana Latin, Nada Lemac, Sylvie Šustić. 

Komisija za provedbu javnog natječaja dana 29. siječnja 2018. godine objavljuje Poziv na razgovor (intervju) svih kandidatkinja koje ispunjavaju uvjete iz natječaja, koji će se održati u prostorijama Gradske knjižnice Vodice, Obala Vladimira Nazora 4, dana 1. veljače 2018. godine, s početkom u 14,00 sati. 

Cjelokupni Poziv na razgovor u PDF formatu.

Već dvije godine u Gradskoj knjižnici Vodice razmišljamo o organizaciji radionice sakupljanja samoniklog jestivog i ljekovitog bilja. Puno naših korisnika poznaje samoniklo bilje i beru ga cijeli svoj život, međutim nitko od njih do sada se nije odvažio preuzeti vođenje jedne ovakve radionice. Mozgajući kako ipak organizirati jednu ovakvu radionicu, dosjetili smo se okupljanju grupe u kojoj bi svi ravnopravno dijelili svoje znanje i učili jedni od drugih.

Sakupljanje samoniklog bilja osnova je ekološkog razmišljanja, čuvanja baštine i našeg zdravlja, i na sreću u svijetu postaje sve popularnije. Zato pozivamo sve koji nešto znaju o divljem zelju, mišanciji, raznom bilju za čajeve,... da se prijave na radionicu i s nama podijele svoje znanje, a posebno pozivamo i one koji žele naučiti nešto o tome. Radionica će se održavati jednom tjedno u Gradskoj knjižnici Vodice, uz obavezne izlete u prirodu kako bi ono o čemu govorimo proveli u praksu.

Prva radionica će se održati 19. veljače u 18 sati. Molimo sve zainteresirane (koji o samoniklom bilju znaju puno, ponešto ili ništa) da se prijave dolaskom u knjižnicu, pozivom na broj 022/442-095 ili e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Radionica je besplatna uz uvjet članstva u Knjižnici.

Vidimo se!

Želite li upoznati svoju djecu s pojmovima trampa, štednja, kamate, kune, euri, krediti, banke... upišite ih na radionicu „Mali chef o'financija" koja će se održavati u ožujku u Gradskoj knjižnici Vodice.

Radionicu organizira Udruga Franak, voditeljica radionice je profesorica ekonomske skupine predmeta Anita Perkov Kalebota, a već je dva puta uspješno provedena u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić". Iz Udruge Franak smatraju kako su upravo predškolska i školska dob pravo vrijeme za usvajanje znanja o upravljanju novcem. Cilj radionice je podizanje razine financijske pismenosti kroz praktične primjere.

Radionica je besplatna uz uvjet članstva u Knjižnici. Namijenjan je djeci od 5 do 10 godina starosti, a prijaviti ih možete dolaskom u knjižnicu, pozivom na broj 022/442-095 ili e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Klasa: 112-01/18-01/01
UrBroj: 2182/04-8-2-1-01-18-1
Na temelju članka 16. Statuta Gradske knjižnice Vodice (Klasa: 012-03/15-01/01, UrBr.: 2182/04-8-2-01-15-1) ravnateljica dana 16.01.2018. objavljuje

JAVNI NATJEČAJ

za prijam u službu u Gradskoj knjižnici Vodice, na radno mjesto čistač (1 izvršitelj, m/ž) na određeno nepuno radno vrijeme uz probni rad od mjesec dana.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  17.24%
 • 20 do 50 knjiga
  27.59%
 • 10 do 20 knjiga
  13.79%
 • 1 do 10 knjiga
  27.59%
 • ne čitam
  13.79%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak, srijeda, petak 14:00 - 20:00
utorak i četvrtak 08:00 do 14:00
subota 08:00 - 12:00

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook