Obavijesti

Iznimno nam je drago najaviti izložbu ilustracija talijanske autorice Eve Montanari pod nazivom „Federico", nazvanoj prema njenoj slikovnici o slavnom talijanskom redatelju Federicu Felliniju. Osim tih, izložba će uključivati i ilustracije još nekih njenih slikovnica.

Eva Montanari uživa međunarodni ugled među ilustratorima, a ponajviše ga je stekla zbog iznimno uspješnih ilustracija knjige "Loveći Degasa". Diplomirala je na Državnom institutu za umjetnost i Europskom institutu dizajna u Milanu. Već kao studentica počela je pisati i ilustrirati knjige za djecu. Knjige su joj prevođene na portugalski, korejski, hrvatski („Tko zna kako izgleda krokodil", Golden marketing, 2002.), finski, turski, argentinski i tajlandski. Ilustrira kalendare, naslovnice knjiga i plakate. Radovi su joj izlagani u Italiji, SAD-u, Hrvatskoj, Tajvanu, Japanu, Iranu, Velikoj Britaniji, Brazilu i Venezueli, a nekoliko puta su bili odabirani za skupne izložbe u sklopu Sajma dječje knjige u Bologni, „Original Art" Društva Ilustratora u New Yorku, „Ilustrarte exhibition" u Portugalu, „Mostra Internazionale di Illustrazione" u Sarmedi te Hrvatskog biennala ilustracije.

Otvorenje izložbe, koju su nam omogućili naši dragi autori i izdavači Andrea Peterlik Huseinović i Kašmir Huseinović, održat će se u ponedjeljak, 6. srpnja s početkom u 19 sati, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice. Radove ćete moći pogledati radnim danom od 6. do 12. srpnja te od 27. srpnja do 21. kolovoza 2015. godine.

Dođite i inspirirajte se nježnim, zaigranim i iznimno maštovitim ilustracijama ove autorice.

Svjetski dan borbe protiv zlouporabe droga obilježava se 26. lipnja. Ove godine UNODC (United Nations Office for Drug and Crime), agencija UN-a za problematiku ilegalnih droga i kriminaliteta, apelira na sve ljude da se aktivno uključe u promicanje zdravlja i rad na aktivnostima koje će pridonijeti borbi protiv zlouporabe droga.

U petak, 26. lipnja s početkom u 20 sati ispred ureda Turističke zajednice Vodice moći ćete uživati u poetsko-glazbenoj večeri gospodina Ivice Stanića.

Ovaj pjesnik, skladatelj i hrvatski dragovoljac do sada je objavio i uglazbio oko 300 pjesama za koje kaže da su njegov život, govore o njemu i njegovim osjećajima, pogledu na svijet, kroz njih se rješava stresa, pjesma je njegov lijek. Objavio je zbirke pjesama pod nazivom „Samo ljubav ostaje", „Put u život", a trenutno je u pripremi zbirka „Iz dubine duše".

Uz pratnju gitare Ivica će nam predstaviti svoju posljednju zbirku „Put u život", koju će na promociji svi zainteresirani imati priliku kupiti.

Danas je našu knjižnicu posjetio Yasunori Kamewari, Japanac koji već više od šest i pol godina putuje svijetom. Veseli nas što je među zemljama i mjestima koja je odlučio posjetiti odabrao i Hrvatsku i Vodice. Nadamo se da ćemo mu ostati u lijepom sjećanju. 

_4_3_7_11_9_10

Danas (02.06.) je završni dan besplatnih poduka u našoj knjižnici. Kroz devet mjeseci tekuće školske godine u naš program uključilo se tridesetero djece. Njima, a i svim ostalim učenicima, želimo uspješan završetak škole. Ovom prilikom, još jednom, upućujemo veliko hvala Branki Jurić Matić, Cviti Opat i Tonću Juričev - Grginu, koji su odvajali svoje slobodno vrijeme i besplatno pomagali djeci u savladavanju gradiva iz matematike i kemije. Svaka im čast!

Sa našim programom besplatnih poduka nastavit ćemo u devetom mjesecu, početkom iduće školske godine.

Zajednica Cenacolo na hrvatskim prostorima poznata je kao institucija koja se bavi mladima s problemima ovisnosti, ali je manje poznat podatak da Zajednica već više od dvadeset godina ima misije u Južnoj Americi i Africi gdje skrbi o djeci bez roditelja i uvjeta za normalno odrastanje. Od 2011. godine otpočela je jedna takva misija u Liberiji koja zadnjih godinu dana prolazi težak period zbog opasnosti od zarazne i smrtonosne bolesti ebole. Usprkos teškim okolnostima misionari su ipak ostali uz djecu, a kako bi im iskazali potporu, uz pomoć brojnih prijatelja i grada Zagreba organiziran je humanitarni koncert u KD Vatroslava Lisinskog pod nazivom "Snagom ljubavi za djecu Zajednice Cenacolo u Africi". Koncert će se održati 7. lipnja 2015. s početkom u 18 sati.

Pozivamo Vas da u nedjelju, 31.05. 2015. poslije misa kupite ulaznicu za koncert ili pomognete kupnjom prikladnih keramičkih suvenira s afričkim i drugim motivima, koji su izrađeni posebno za ovu priliku te će se prodavati po simboličnim cijenama. Bit će postavljene i kutije za eventualne novčane donacije. Odazovimo se ovoj humanitarnoj akciji i pružimo ruke prijateljstva onima koji ih trebaju.

Pozivamo sve ljude dobre volje koji mogu pomoći da se uključe u akciju sanacije kapelice Zajednice "Cenacolo" u Jankolovici. Na fotografijama možete vidjeti vlagu na zidovima koja je uslijedila kao posljedica neispravnih, dotrajalih prozora. Dakle dečkima iz Zajednice potrebna su tri prozora u dimenzijama: 114 cm širine i 130 cm visine, po mogućnosti sa zaštitnom mrežom za komarce.
Podaci za uplatu dobrovoljnih priloga:
Primatelj:
UDRUGA SV.LOVRO
Zajednica CENACOLO
Kućari 1
10340 VRBOVEC

Model 99
RAČUN PRIMATELJA: HR3823400091110598717
OPIS PLAĆANJA: DONACIJA ZA KUĆU JANKOLOVICA – OBNOVA KAPELE- prozori

Na sljedećoj Pričaonici, posljednjoj prije ljetne pauze, slavit ćemo brnistru i kititi se njezinim cvjetovima. Prije no što ljeto potjera brnistrine žute cvjetove pozivamo svu djecu i roditelje da se okitimo njihovim vjenčićima. U tome će nam pomoći gospođe iz KU „Vodiške perlice" te nam ispričati kakvu je ulogu imala u životima naših predaka.
Pričaonica će početi u uobičajeno vrijeme - u utorak (26. svibnja) u 18 sati.
Cijeli sljedeći tjedan bit će u znaku brnistre. U jutarnjim satima uživat ćemo u društvu vrtićana koji će sa svojim tetama, u različitim likovnim tehnikama, izrađivati radove na temu brnistre i drugog mediteranskog bilja. Odabrani radovi bit će pretvoreni u slikovnicu.

Pozivamo sve ljude dobre volje koji mogu pomoći da se uključe u akciju sanacije kapelice Zajednice “Cenacolo” u Jankolovici. Na fotografijama možete vidjeti vlagu na zidovima koja je uslijedila kao posljedica neispravnih, dotrajalih prozora. Dakle dečkima iz Zajednice potrebna su tri prozora u dimenzijama: 114 cm širine i 130 cm visine, po mogućnosti sa zaštitnom mrežom za komarce.
 
Javiti se možete izravno na kontakt telefon zajednice:  023/ 638 570 ili u Gradsku knjižnicu Vodice na telefon 022/ 442 095 ili adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. pa ćemo Vaše ponude proslijediti odgovornim osobama u Zajednici.
 
_1_3_4_6_7_8_2_5_22_10_12_15_18_20_23_9

 

Gradsku knjižnicu Vodice danas su posjetili osnovci i vrtićani otoka Prvića. Nakon upoznavanja s knjižnicom, djeca su samostalno na polici Odjela za djecu i mlade pronašla slikovnicu Pinokio, pažljivo poslušala priču, a onda smo se svi zajedno zabavili odgovarajući na pitanja. Jedan sat brzo je prošao i sada se veselimo novom susretu!

_1_10_11_12_13_14_15_16_17_18_2_3_4_5_6_8_9_7

Zaronili smo na morsko dno i upoznali malene učenice – ribe i njihovu učiteljicu hobotnicu. Veselo je u njihovoj školi, smještenoj u potonulom brodu, a veselo je bilo i naše druženje koje smo upotpunili pjesmom i crtanjem.
Bilo bi lijepo da je u svim školama veselo i razigrano kao u ovoj na dnu mora.

_1_10_11_12_13_2_3_4_5_7_6_8_9

Brnistra cvate, a Gradska knjižica Vodice kreće u novi projekt za djecu predškolskog i školskog uzrasta koji spaja ekološku održivost i logopediju. Projekt smo nazvali „Brnistra", prema biljci koja se smatra korovom, a koja se nekada obrađivala i koristila kao sirovina za izradu tkanine i raznoraznih predmeta. Ona je također i simbol našeg krša, a naziv joj je sastavljen od glasova koji predstavljaju izazov za izgovor. Sve ovo navelo nas je na put osmišljavanja projekta koji će se sastojati od radionica, debatnih grupa, interaktivnih predavanja, ekoloških radionica, izložbi, izrade slikovnica, igrokaza, savladavanja predvještina čitanja i pisanja te rane intervencije u području govorno-jezičnih teškoća.

Projekt želimo započeti upravo s Vama, dragi mali i veliki zaljubljenici u fotografiju! Fotografirajte brnistru ili pronađite među starim fotografijama one koje prikazuju obradu brnistre ili prizore tvornice za obradu brnistre (žuke) koja je kratko poslije Drugog svjetskog rata djelovala u Vodicama. Najbolje fotografije bit će uvrštene u izložbu, a možete ih poslati na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno donijeti u Gradsku knjižnicu Vodice.

Prvo predavanje i radionica održat će se u utorak, 19. svibnja u 11 sati i 45 minuta sa starijim osnovcima i njihovom profesoricom biologije Ivanom Mikulandrom.

Pod sloganom "Rascvitano, lipo, čisto moje misto" vodičko komunalno poduzeće Leć u suradnji s portalom Infovodice i ove godine nastavlja akciju nagrađivanja najljepše uređenog travnjaka, vrta, balkona i autohtonog vrta.

Akcija će započeti 7. svibnja i trajat će do 1. srpnja, kada počinje online glasovanje, a građani svoje prijave mogu poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Cilj organizatora akcije je nagraditi one koji već godinama požrtvovno rade na uređenju svojih okućnica te motiviranje građana da što ljepše i maštovitije urede svoje vrtove, dvorišta, terase i balkone i uključe se u natjecanje.

Natječaj se odnosi za cijelo područje Grada Vodica. U Natječaju mogu sudjelovati samo fotografije privatnih površina. Javne površine i površine javnih poduzeća i društava ne ulaze u Natječaj. Prošlogodišnji dobitnici nagrada ne mogu sudjelovati u Natječaju ove godine.

Fotografije svojih zelenih i cvjetnih površina možete slati od 7. svibnja do 1. srpnja 2015. godine, nakon čega se pristigle fotografije postavljaju u četiri pripadajuća albuma (travnjak, vrt, balkon i autohtoni vrt) na facebook stranici portala Infovodice https://www.facebook.com/infovd, bez naznake tko ih je poslao kako bi omogućili što objektivnije glasovanje.

Online facebook glasovanje trajat će od 2. srpnja do 7. srpnja 2015. godine u 23 sata.

Najljepšim travnjakom, balkonom, vrtom i autohtonim vrtom bit će proglašen onaj koji sakupi najviše "sviđa mi se" u svojoj kategoriji.

Ukoliko do isteka online glasovanja dvije ili više fotografija budu imale podjednak broj "sviđa mi se" oznaka, o pobjedničkoj fotografiji odlučit će sud u sastavu: Stanko Birin i Petar Grgurev.

Radovi se primaju isključivo na adresu elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom: Za natječaj "Rascvitano, lipo, čisto, moje misto".

Uz fotografiju, u elektronskoj pošti mora stajati:
- kategorija u kojoj površina konkurira,
- ime i prezime, adresa i broj telefona vlasnika prijavljene površine.

Sudionici prijavom potvrđuju sudjelovanje u Natječaju, jamče ispravnost navedenih podataka, vlasništvo nad površinom kao i to da su prijavljene površine fotografirane ove godine.

Svaki sudionik može se natjecati s jednom fotografijom u svim kategorijama.

Fotografije ne smiju biti veće (teže) od 1 MB i moraju biti u .jpg, odnosno .jpeg formatu.

Posjetitelj prijavom na Natječaj pristaje da se fotografije uvrste u mrežne stranice tvrtke Leć (www.lec.hr) i portala Infovodice (www.infovodice.com) te da se po potrebi koriste i u promotivne svrhe (na internetu i u tiskanim medijima) bez naknade autoru fotografija.
Prijavom fotografije smatra se da su sudionici natječaja upoznati s pravilima Natječaja i da se odriču prava na žalbu.

Nagrade:

Najljepši travnjak: poklon bon u vrijednosti 1.000,00 Kn (tisuću kuna) koji možete iskoristiti u vrtnom centru CIB-Trade (Dubrava kod Šibenika)

Najljepši vrt: poklon bon u vrijednosti 1.000,00 Kn (tisuću kuna) koji možete iskoristiti u vrtnom centru CIB-Trade (Dubrava kod Šibenika)

Najuređeniji balkon: poklon bon u vrijednosti 1.000,00 Kn (tisuću kuna) koji možete iskoristiti u vrtnom centru CIB-Trade (Dubrava kod Šibenika)

Najuređeniji autohtoni vrt: poklon bon u vrijednosti 1.000,00 Kn (tisuću kuna) koji možete iskoristiti u vrtnom centru CIB-Trade (Dubrava kod Šibenika)i na "Ribarskoj večeri" u organizaciji ŠRK Mali porat koja će se održati 10. srpnja (petak) navečer.

 Nagrade će biti dodijeljene 10. srpnja na "Ribarskoj večeri  "koja će se održati u organizaciji ŠRK " Mali porat". 

U mjesecu u kojem slavimo Dan grada Vodica, Gradska knjižnica Vodice i Udruga umirovljenika Grada Vodica organiziraju još jednu večer zavičajne poezije. Ova večer bit će posvećena moru, maslini, bunji, brnistri i svemu onom što čini naš zavičaj.

Večer zavičajne poezije „Dalmacija - sve moje ljubavi" održat će se u petak, 8. svibnja 2015. godine u 19 i 30 sati u multimedijalnoj dvorani Knjižnice.

Radujemo se Vašem dolasku!

Početkom Domovinskog rata, u jesen 1991. godine, pod neprijateljskom paljbom srušena je crkva Gospe od Karmela iz 1967. godine. Prema idejnom projektu arhitekta Nikole Bašića, velikodušnim prilozima i dobrovoljnim radom svih generacija Vodičana 1995. godine započela je gradnja nove crkve.

Ove godine, točnije 3. svibnja, obilježavamo dvadesetu obljetnicu polaganja kamena temeljca i početka gradnje novog svetišta Gospi Karmelskoj na Okitu. Tim povodom autor Ivan Kranjac predstavit će svoj četrdesetominutni dokumentarni film o gradnji crkve Gospe od Karmela pod nazivom „Bijeli se na Okitu crkva".

Projekcija će se održati u četvrtak, 30. travnja, u 20 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice.

Danas su nas posjetili predstavnici mađarske likovne kolonije kako bi dogovorili nastavak međusobne suradnje. Njihovi likovni radovi ove će godine nastajati na otoku Prviću, a moći ćete ih pogledati u sklopu dvije izložbe pod nazivom „Charlotte lavanda" postavljene tijekom ljetnih mjeseci u multimedijalnoj dvorani Knjižnice.

Dana 23. travnja 1616. godine umrli su Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega, a na isti datum tijekom godina rođeni su ili umrli autori Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla i Manuel Mejía Vallejo. Stoga se u mnogim se zemljama, s ciljem promicanja ljubavi prema knjizi i čitanju, 23. travnja obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, a u Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori manifestacija Noć knjige.

Gradska knjižnica Vodice ponovno se priključuje ovoj proslavi knjige. Osim što ćemo biti otvoreni do 21 sat, pripremili smo različita događanja. Roditelje i sve uključene u odgoj djece pozivamo na predavanje „Rano prepoznavanje teškoća u govorno-jezičnom razvoju" koje će u 18 sati u multimedijalnih dvorani održati profesorice logopedije Romana Mačukat i Silvana Mušan Petković. Za to se vrijeme na Dječjem odjelu stariji vrtićani i djeca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole mogu družiti s književnicom Višnjom Junaković koja će nam predstaviti svoju zbirku pjesama i zagonetki „Kolač od riječi". Svi zainteresirani moći će kupiti primjerak ove predivne slikovnice. Starije osnovnoškolce pozivamo na osmišljavanje i pričanje najstrašnijih horor priča u 19 i 30 na Odjelu za djecu i mlade.

Pridružite nam se u četvrtak 23. travnja, kojeg god uzrasta bili i uživajte s nama u proslavi knjige i književnika.

Prošle su 103 godine od povijesnog isplovljenja Titanica. Upravo na obljetnicu isplovljenja, Slobodan Novković istraživač i autor knjiga o Titanicu, održat će predavanje u Gradskoj knjižnici Vodice. Predavanje će temom obuhvatiti mnoge nepoznate pojedinosti tragedije koja je 1912. potresla svijet, kao i blisku povezanost Hrvata s tom katastrofom.

Predavanje će se održati u petak 10. travnja 2015. s početkom u 18 i 30 sati.

Klasa: 112-01/15-01/05
UrBroj: 2182/04-8-2-01-15-3
Vodice, 03.04.2015.

Zapisnik
o provedbi natječaja za radno mjesto pomoćnog knjižničara

Na natječaj objavljen na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Vodice i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavljenog dana 23.03.2015. za radno mjesto pomoćnog knjižničara na određeno vrijeme, pristigle su prijave sljedećih kandidata:

1. Ivana Tičić Dragutin, Martina Kolunića 1, 22000 Šibenik
2. Silvana Juras, Put kroz Meterize 29 B/VII, 22000 Šibenik
3. Katarina Posilović, Savska 117, 10310 Ivanić Grad
4. Maja Mrša, Blata 12a, Vodice
5. Franka Rameša, Kornatska 43, 22243 Murter
6. Dragana Dorotić, Blata 88, 22211 Vodice
7. Marija Ergić, Bribirskih knezova 8, 22211 Vodice
8. Antonija Vuković, Augusta Šenoe 3A, 22213 Pirovac
9. Marina Štrba, Artina 25, 22211 Vodice
10. Ivica Bilan, Ive Čaće 3, 22211 Vodice
Ispunjenje formalnih uvjeta iz natječaja i potrebnu dokumentaciju dostavili su:
1. Marija Ergić,
2. Antonija Vuković
3. Marina Štrba
4. Ivica Bilan

dok kandidati:

1. Ivana Tičić Dragutin nije priložila svjedodžbu o završenom srednjem obrazovanju, dokaz o radnom iskustvu, a uvjerenje o nekažnjavanju je starije od 30 dana;
2. Silvana Juras nije priložila svjedodžbu o završenom srednjem obrazovanju;
3. Katarina Posilović nije priložila svjedodžbu o završenom srednjem obrazovanju;
4. Maja Mrša nije priložila dokaz o radnom iskustvu;
5. Franka Rameša nije priložila svjedodžbu o završenom srednjem obrazovanju;
6. Dragana Dorotić nije priložila dokaz o radnom iskustvu

Kandidati u tom smislu nisu mogli pristupiti postupku razgovora/intervjua.
Slijedom navedenog, na razgovor su pozvani kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja putem mrežne stranice Gradske knjižnice Vodice.
Kandidatkinja Antonija Vuković nije se odazvala na razgovor te je zaključeno da je povukla prijavu za javni natječaj.
Preostali kandidati Marija Ergić, Marina Štrba i Ivica Bilan, su 03.04.2015. u zakazano vrijeme pristupili razgovoru / intervjuu. Nakon završenog intervjua kandidati su imali uvid u priloženu dokumentaciju kandidata Ivice Bilana čije srednje školsko obrazovanje, informacijsko-dokumentacijska djelatnost- kulturološko-informacijska struka, odgovara knjižničnoj djelatnost.
Nakon završetka uvida u cjelovitost dokumentacije kandidatima je obrazloženo da mogu po primitku Odluke o izboru kandidata za radno mjesto pomoćni knjižničar uputiti prigovor nadležnom sudu. Kandidati su izjavili da ne žele podnositi prigovor jer su se uvidom u dokumentaciju uvjerili u ispravnost prijedloga za izbor kandidata Ivice Bilana.

Ravnateljica
Sanja Radin – Mačukat, mag.bibl.

Klasa: 112-01/15-01/05
UrBroj: 2182/04-8-2-01-15-4
Vodice, 03.04.2015.
Na temelju članka 25. Zakona o knjižnicama („Narodne novine „ broj 105/97, 05/98, 104/00, 87/08 i 69/09) i članka 13. Statuta Gradske knjižnice Vodice (URBROJ: 205/2012, od 04.12.2012.) i Zapisnika po provedenom natječaju, ravnateljica Gradske knjižnice Vodice dana 03.04. 2015. donosi

ODLUKU
o izboru kandidata za radno mjesto pomoćnog knjižničara na određeno vrijeme

Izabrani kandidat je Ivica Bilan iz Vodica, Ive Čaće 3, suradnik u INDOK-djelatnosti, kulturološko-informacijska struka.

O b r a z l o ž e nj e

Na temelju Natječaja objavljenog na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i mrežnoj stranici Gradske knjižnice Vodice dana 23.03.2015.godine za izbor kandidata za obavljanje poslova pomoćnog knjižničara u Gradskoj knjižnici Vodice (u daljnjem tekstu: kandidat), Ravnateljica je razmotrila prijave, životopise, dokumentaciju te provela intervju s odabranim kandidatima u postupku izbora.
U provedenom postupku temeljem Zapisnika o provedbi natječaja za radno mjesto pomoćnog knjižničara utvrđeno je da kandidat Ivica Bilan ispunjava uvjet srednjoškolskog obrazovanja, kulturološko-informacijske struke, zvanja suradnika u INDOK-djelatnosti.
Po provedenom postupku Ravnateljica je donijela Odluku o izboru.
Sa imenovanim kandidatom sklopit će se Ugovor o radu na određeno vrijeme s predviđenim probnim radom u trajanju od 3 mjeseca.
Ova Odluka objavit će se na mrežnoj stranici Gradske knjižnice Vodice.
POUKA O PRAVNOM LIJEKU:
Protiv ove Odluke može se pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu u roku od 30 dana od dana dostave ove Odluke.

Ravnateljica:

Sanja Radin-Mačukat, mag.bibl.

Dostaviti:
1. Kandidatima u postupku izbora – svima
2. Arhiva

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  17.39%
 • 20 do 50 knjiga
  34.78%
 • 10 do 20 knjiga
  13.04%
 • 1 do 10 knjiga
  30.43%
 • ne čitam
  4.35%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook