Obavijesti

"Od dobrih misli i knjiga sagradite svjetove čudesne ljepote. Putujte s rečenicama u beskonačnost i otkrit ćete sebe u svemu. Igrajte se! Smijte se! Čitajte sa srcem! Budite u romanima, ljetujte u sonetima, skačite po rimama, ljuljajte se u stihovima. Neka vas knjige miluju, tješe, škakljaju, umiruju, uče, čuvaju, zabavljaju, odgajaju i nasmijavaju." rekla je Sanja Pilić, a mi se s njom u potpunosti slažemo...
...zato i ove godine tijekom Mjeseca hrvatske knjige (15.listopada do 15. studenog) nudimo besplatnu godišnju članarinu za sve prvašiće!!! Dođite! Čekamo vas!

Mjesec hrvatske knjige (15.10 - 15.11.) obilježit ćemo mnogim događajima. Bit će za svakoga ponešto. Ugostit ćemo djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, upoznati ih sa svime što se u knjižnici dešava, zajedno čitati,… Organizirat ćemo i tri pjesničke večeri. U prvoj (18.10. u 18 sati) ćemo uživati u stihovima vodičkih poeta, u drugoj (25.10 u 17 i 30) će knjižnicom „zavladati“ pjesnici iz triju susjednih županija (Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska), a u trećoj (15.11. u 17 i 30) će nam se kroz glazbu i stihove predstaviti kantautori Igor Lokas, Svetin Milutin – Mačak, Nino Nimac i Darko Načev.

Bit će u Mjesecu hrvatske knjige i zanimljivih predavanja.

Cijenjeni fizičar dr.sc. Ivica Puljak održat će 21.10 dva predavanja. U 17 sati djeci će pričati o svemiru, a odraslima u 19 sati o smislu postojanja („Odakle dolazimo? Što smo? Kamo idemo?“).

U studenom (8. u 18 sati) će sjajna šibenska putopjesnikinja Maja Klarić predstaviti svoju novu knjigu „Približavanje zore“ i pričati nam o dojmovima s nedavnog putovanja po Japanu.

Bit će i prigodnih kvizeva, a našim prvašićima poklonit ćemo jednogodišnje članstvo u Gradskoj knjižnici Vodice.

Mjesec bogat događanjima otvorit će 15.10 u 18 sati putopisac Matej Perkov od kojeg ćemo iz prve ruke saznati kako se živi na Kavkazu.

O svemu ćemo Vas još pravovremeno obavještavati.

 

Gradska knjižnica Vodice u sklopu svog projekta „Brnistra“, koji se provodi od 2015. godine i koji je preteča nacionalne Kampanje „ I JA ŽELIM ČITATI“ koje organizira Hrvatsko knjižničarsko društvo od 2016. godine, organizira biciklijadu za djecu nazvanu „Mala brnistra“. Cilj biciklijade i našeg projekta je upozoriti hrvatsku javnost na probleme osoba s teškoćama čitanja i disleksijom.

Pijanist Joe Meixner svoj život posvetio je glazbi. Kada je prije nekoliko godina bio prisiljen boriti se sa zdravstvenim problemima, između ostalog i s povišenim krvnim tlakom, počeo je ispitivati učinak određenih vrsta glazbe na svoje zdravstveno stanje, te je tako otkrio njeno ljekovito djelovanje. Glazba i ritam mogu smiriti i stimulirati. Terapijski se primjenjuje na području anesteziologije, prilikom liječenja strahova i bolova, pri porodu ili u terapiji nakon moždanog udara.

Želite li saznati još više o toj temi, dođite u četvrtak, 05. rujna u Gradsku knjižnicu Vodice na predstavljanje knjige „Glazba kao lijek“ autora Josipa Meixnera i predavanje o utjecaju glazbe na ljudski organizam.

Početak je u 19 sati.

Treću godinu zaredom, na samom kraju školske godine, u multimedijalnoj dvorani vodičke knjižnice održat će se prezentacija projekta „Vodiški stakleni riton“ kojem je cilj upoznavanje učenika osnovne škole s prirodnim obilježjima i povijesnim naslijeđem šireg prostora Vodica te načinom života predrimskog i rimskog razdoblja.

Dragi korisnici i vjerni pratitelji naših stranica – svi Vi zbog kojih Gradska knjižnica Vodice postoji – pred Vama je peto Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice. U ovom osvrtu na proteklu godinu možete vidjeti što smo radili, koliko smo novaca potrošili te druge zanimljivosti popraćene s mnogo fotografija.
Klikom na poveznicu možete pročitati Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice za 2018. godinu.
Rado ćemo prihvatiti sve Vaše komentare, prijedloge i sugestije kako bi u 2019. godini bili još bolji i uspješniji.

Naš rad na poticanju pismenosti ove godine dopunjavamo vježbama čitanja za prvašiće. Aktivnost će biti dio projekta Brnistra: razvoj govora i vještine čitanja od najranije dobi. Od veljače do svibnja svakog četvrtka u multimedijalnoj dvorani igrat ćemo usmene i pismene jezične igre, vježbe za razvoj pamćenja, pažnje, razumijevanja pročitanoga i razvijati naviku čitanja kako bi razvili ljubav prema čitanju.

Pozivamo ljubitelje samoniklog bilja vodičkog kraja, okupljene u grupi "Pijat zeja", a i druge koji su zainteresirani, da nam se priključe i u novoj sezoni. Prvo ovogodišnje okupljanje imat ćemo u petak 15.02. u 18 sati u vodičkoj knjižnici. Želja nam je napraviti i izložbu fotografija bilja koje smo snimali prošlog proljeća pa molimo sve koji imaju neku fotografiju da nam ih dostave (uz naziv biljke). Hvala! 

Poštovani, uskoro (04.02.) će početi novi ciklus Informatičkog tečaja za nešto starije osobe. Ostala su još dva nepopunjena mjesta, pa pozivamo one koji su zainteresirani za sudjelovanje na tečaju da nam se što skorije jave (na telefon 022/442-095 ili mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Osim Valentinova, 14. veljače obilježavamo i Međunarodni dan darivanja knjiga, volonterski projekt kojim se kod djece želi pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darivanjem vlastitih, pročitanih dječjih knjiga ili slikovnica djeca međusobno dijele radost čitanja dok istovremeno pomažu drugoj djeci. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, dijete uči koliko je lijepo i važno pomagati.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  17.24%
 • 20 do 50 knjiga
  27.59%
 • 10 do 20 knjiga
  13.79%
 • 1 do 10 knjiga
  27.59%
 • ne čitam
  13.79%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak, srijeda, petak 14:00 - 20:00
utorak i četvrtak 08:00 do 14:00
subota 08:00 - 12:00

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook