Obavijesti

Poštovani, uskoro (04.02.) će početi novi ciklus Informatičkog tečaja za nešto starije osobe. Ostala su još dva nepopunjena mjesta, pa pozivamo one koji su zainteresirani za sudjelovanje na tečaju da nam se što skorije jave (na telefon 022/442-095 ili mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Osim Valentinova, 14. veljače obilježavamo i Međunarodni dan darivanja knjiga, volonterski projekt kojim se kod djece želi pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darivanjem vlastitih, pročitanih dječjih knjiga ili slikovnica djeca međusobno dijele radost čitanja dok istovremeno pomažu drugoj djeci. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, dijete uči koliko je lijepo i važno pomagati.

Dragi naši, početak je godine i vrijeme za novu radionicu „Informatika 50+". Radionica je osmišljena kao upoznavanje osnova rada na računalu u Microsoft okruženju (upravljanje datotekama, mapama, programima za slušanje glazbe, gledanje video zapisa, uređivanje tekstova, pregledavanje Interneta, korištenje elektroničke pošte, i slično), a provodi se u grupama od pet do šest polaznika u čitaonici Knjižnice.

Dragi naši, današnje predstavljanje slikovnice Ježincova škrapica je nažalost odgođeno zbog bolesti autorice Tonke Alujević. Umjesto Ježincove škrapice, održat će se uobičajena božićna pričaonica. Priču Božić stiže na imanje djeda Bepa pročitat će vam teta Blanka, a nakon toga ćemo izrađivati božićne ukrase. Vidimo se!

Gradska knjižnica Vodice nabavila je čitač kartica za korištenje elektroničke osobne iskaznice. Znači od sada roditelji novorođenčadi na našim računalima mogu izvršiti prijavu svojeg djeteta ili djece u nekoliko koraka. Upute za korištenje ove usluge možete pronaći u knjižnici ili na sljedećoj poveznici: https://gov.hr/UserDocsImages//Moja%20uprava//e-Novoro%C4%91en%C4%8De%20putem%20Interneta%20korak%20po%20korak.pdf. Više o usluzi možete pročitati na stranicama Središnjeg državnog portala: https://www.gov.hr/moja-uprava/obitelj-i-zivot/roditeljstvo/prijava-rodjenja-djeteta/326.

 

Jeste li znali da su afrička plemena koristila poeziju prije više od četiri tisuće godina kako bi pamtila povijesne događaje i njegovala duhovno naslijeđe? Ili da je prvi ikad zabilježen autor u povijesti – bila žena, pjesnikinja iz drevnog grada Ura u Mezopotamiji? Znate li da najstariju ljubavnu pjesmu na svijetu danas možete pogledati u Povijesnom muzeju u Istambulu?

Mjesec hrvatske knjige 2018. (15. listopada – 15. studenoga) tradicionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju i realiziraju, u suradnji s Programskim i organizacijskim odborom manifestacije, Knjižnice grada Zagreba. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Tijekom mjesec dana nastoji se na državnoj i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično. Ideja je okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima i zainteresirati neke nove čitače.

Kao što smo najavili, krećemo s revizijom. Još sutra popodne (20.8.) možete normalno vratiti knjige, a od utorka zaključavamo vrata kako bi na poslijetku utvrdili stvarno stanje fonda naše knjižnice i stoga nećemo obavljati redovnu djelatnost. Trudit ćemo se reviziju obaviti što brže, a o završetku (najkasnije 17.9.) ćemo vas obavijestiti putem mrežne i Facebook stranice. Vidimo se uskoro!

 Još jednom Vas molimo da vratite knjige koje imate na zaduženju.

Gradska knjižnica Vodice provodi reviziju cjelokupnog fonda i otpis dijela knjižne građe temeljem članka 2. Pravilnika o reviziji i otpisu knjižne građe.
Revizija će se provoditi u vremenu od 23. kolovoza do 17. rujna 2018. godine.
Kako bi mogli obaviti reviziju, posudba knjižnične građe neće biti moguća nakon 1. kolovoza (do završetka revizije), a korisnike molimo da svu već posuđenu građu vrate na vrijeme (najkasnije do 20. kolovoza). Hvala Vam na razumijevanju!

Poštovani korisnici.
U petak 22. lipnja povodom Dana antifašističke borbe i u ponedjeljak 25. lipnja povodom Dana državnosti, Gradska knjižnica Vodice neće raditi (u subotu radimo normalno – od 8 do 12 sati).
Ugodan vikend žele Vam djelatnice i djelatnik Gradske knjižnice Vodice!

Poštovani korisnici,

od petka 15. lipnja do 15. rujna 2018. godine Gradska knjižnica Vodice radit će po ljetnom radnom vremenu:

ponedjeljak, srijeda, petak: 14,00 – 20,00
utorak, četvrtak: 8,00 – 14,00
subota: 8,00 – 12,00

Lijep pozdrav i ugodno ljeto!

Knjiga „Heroji Hrvatskoga domovinskog rata- svjedočanstva", povjesničara prof.dr.sc. Josipa Jurčevića, pobijedila je na prošlogodišnjem „Književno-publicističkom natječaju, pod nazivom „Bili smo prvi kada je trebalo" te proglašena za najbolju knjigu na temu Domovinskog rata, u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i Udruge branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam".

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik od 2011. godine provodi trogodišnje programe zapošljavanja uz podršku usmjerene socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom.
Posljednji program „Širenje mreže socijalnih usluga i povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom na području Šibensko-kninske županije" pokrenut je prošle godine uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Iako su socijalne usluge dostupnije nego ranije, još uvijek ima prostora za poboljšanje – od pojednostavljivanja procedura uspostave usluga do veće fleksibilnosti državnih tijela prema potrebama samih osoba s invaliditetom. Projekti koje pokreće lokalna zajednica prilika su za razvoj društva, ali je i dalje neophodna jasna vizija razvoja cijelog društva koju podržavaju sva odgovorna državna i lokalna tijela.
Stoga vas u ime Centra za socijalnu inkluziju pozivamo na okrugli stol kako bismo zajednici pokazali primjere dobre prakse i uspješne suradnje te potaknuli raspravu o budućem razvoju socijalnih usluga u zajednici. Okrugli stol će se održati u srijedu 23. svibnja 2018. godine s početkom u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice

U utorak, 1. i u četvrtak, 3. svibnja Gradska knjižnica Vodice neće raditi.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

U četvrtak, 3. svibnja slavimo blagdan Sv. Jeline, zaštitnice Grada Vodica i Dan Grada.

Uživajte!

Bili smo vrijedni ove godine u Knjižnici pa sada s dolaskom sunca i toplih dana mislimo da zaslužujemo odmor. Zar ne?! Stoga smo odlučili Pričaonice, Čičaonice i Micro:bit radionice staviti na „presunčano mi je" pauzu. Naravno nastavljamo na jesen, a do tada Vas pozivamo da posjetite knjižnicu, poigrate se, posudite knjigu i puno, puno, puno čitate, jer čitanje je pola (mentalnog) zdravlja!
Kako bi Vas dodatno potakli na čitanje, pozivamo Vas da nam šaljete/dijelite svoje knjižne preporuke i fotografije na kojima čitate dok se odmarate u hladu, na plaži, na šanku, na dosadnom ljetnom poslu ili za dugih proljetno/ljetnih večeri.

Kućica duboko u šumi_4Prvi sat škole robotike_4O vuku koji je ispao iz knjige_3Ziro na pricaonici_2Čičak čiči - 2. dio_1Cicak cici_6

Zavičajna poezija je pojam koji se rodio u svitanje književnog proljeće prastarih hrvatskih književnih jezika poput čakavskog. Svatko od nas nosi u sebi kao oazu mira i spasa idilu vlastita djetinjstva, iskonsku potrebu za zajednicom, za pravdom i poštenjem, za ljubavlju prema domovini gdje bezbrižni smijeh nije izmišljotina.
Zavičajna poezija Ive Čaće javlja se poput uzdaha, čežnje, iskre ljubavi prema ženi, potresnog protesta prema režimu pa i kletve koju na kraju krajeva ne izgovara glasno.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  17.39%
 • 20 do 50 knjiga
  34.78%
 • 10 do 20 knjiga
  13.04%
 • 1 do 10 knjiga
  30.43%
 • ne čitam
  4.35%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook