Animacija Baner

Animacija demokracije: kako mijenjamo svijet?! Feminizam!

Petu godinu zaredom kroz projekt Gradske knjižnice Vodice „Animacija demokracije" propitkujemo kako pojedini glazbeni pravci i društveni pokreti mijenjaju svijet. Proteklih godina istraživali smo kakav utjecaj na društvo su imali hipiji, pankeri, partijaneri i turbofolkeri. Prošle smo godine razmišljali ima li glazba uopće mogućnost mijenjati svijest pojedinaca i utjecati na društvo u kojem oni žive, a ove se okrećemo feminističkom pokretu, kroz povijest i u današnjem svijetu. Jesu li žene danas stvarno u potpunosti ravnopravne s muškarcima, ima li potrebe još uvijek govoriti o feminizmu kao borbi za ravnopravnost spolova i zašto se uz pojam feminizam vežu negativne konotacije?

Kako bi odgovorili na ova, ali i druga pitanja vezana uz prava žena organizirat ćemo nekoliko sati druženja, raspravljanja, igranja i razmišljanja, kroz radionice, rasprave i predavanje. Sudionici spomenutih radionica bavit će se, osim ravnopravnošću žena općenito, i promišljanjem jezičnih konstrukcija koje ravnopravnost spolova dovode u pitanje. Nadalje, imat ćemo priliku zaigrati društvenu igru „Snažne žene" (Fierce women) i kroz nju se upoznati sa nekim ženama koje su mijenjale svijet unatoč raznim preprekama na koje su nailazile.

Radionice će se održavati 9. prosinca u 16 i 30 na Odjelu za mlade Gradske knjižnice Vodice, a nakon njih u 18 sati uslijedit će predavanje profesorice s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zadru dr.sc. Valerije Barada pod nazivom „Feminizam je za sve!".

Tema ovogodišnje Animacije je uistinu intrigantna pa pozivamo naše mlade, ali i sve ostale da nam se pridruže i sudjeluju u radionicama, predavanjima i raspravi.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.05%
 • 20 do 50 knjiga
  30.95%
 • 10 do 20 knjiga
  19.05%
 • 1 do 10 knjiga
  21.43%
 • ne čitam
  9.52%

Foto

Video

Facebook