Profesor Ivica Puljak Odrzao Dva Predavanja 3 20191022 1760774792

Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja

Rijetke su prilike kad uživo možete poslušati što o nekim od najvažnijih pitanja koja si možete postaviti, primjerice o tome što smo, odakle dolazimo i kamo idemo, misli i zna netko od vrhunskih znanstvenika. A profesor Ivica Puljak je sasvim sigurno baš to. I to ne samo zbog činjenice da je 2012. godine sudjelovao u timu koji je u laboratoriju švicarskog CERN-a otkrio Higssov bozon.

Popularni fizičar i profesor sa splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje jučer je u Gradskoj knjižnici Vodice održao dva predavanja, prvo za djecu kojoj je pričao o svemiru, a nakon toga i za odrasle kojima je pokušao odgovoriti baš na pitanja s početka ovog teksta. Djecu, koja su uživala u njegovom predavanju, upoznao je sa planetama, zvijezdama, crnim rupama i atomima, a starije sa spoznajama moderne znanosti o nastanku zemlje i života na njoj, ali isto tako i o poprilično pesimističnim predviđanjima što će se sa našom planetom desiti kroz nekoliko milijardi godina.

U svom predavanju profesor Puljak naglasio je da danas, unatoč medijskom bombardiranju negativnim vijestima, ipak živimo u svijetu koji nikad nije izgledao bolji. Po njemu, napredak je vidljiv u svakom segmentu ljudskog života, a tu je posebno istaknuo sve dulji životni vijek i sve manji broj onih koji žive u siromaštvu.

Nakon višesatnog predavanja dr.sc. Ivica Puljak odgovarao je na pitanja prisutnih u multimedijalnoj dvorani vodičke knjižnice. Naravno da je među pitanjima bilo i onih o odnosu religije i znanosti, a posebno su se ticala nastanka svijeta i života poslije smrti. Ugodna vodička listopadska večer omogućila je i nastavak zanimljivih rasprava pred zgradom knjižnice još dugo nakon što je predavanje službeno završilo.

 

Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_2Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_5Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_4Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_3Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_6Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_8Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_10Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_7Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_9Profesor Ivica Puljak održao dva predavanja_1

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  18.18%
 • 20 do 50 knjiga
  27.27%
 • 10 do 20 knjiga
  18.18%
 • 1 do 10 knjiga
  24.24%
 • ne čitam
  12.12%

Foto

Video

Facebook