P1011199

Matej Perkov "Od mora do vrha - Iran 2017"

Mjesec hrvatske knjige 2019. otvaramo putopisnim predavanjem i predstavljanjem knjige koprivničkog visokogorca i putopisca Mateja Perkova. Ekspedicija „From sea to summit – Damavand 2017" njegov je projekt.

Mjesec dana provedenih u Iranu bilo je dovoljno kako bi se najviši azijski vulkan (5671 m) ispenjao od obale Kaspijskog mora, najvećeg jezera na svijetu. Drevna Perzija putniku namjerniku kazuje mnogo priča, ali najčuvenija od svih je ona o susretljivosti i dobroti njenih stanovnika. Na svom putu koji je počeo od pješčane plaže Matej je prolazio kroz džunglu, polja riže, planine i veličanstveni kanjon Haraz. Iskusio je ritam milijunskog Teherana, degustirao lokalne specijalitete i spoznao zašto Iranci posebno simpatiziraju Hrvate. Sve to i još mnogo više predstavit će na svom predavanju uz mnoštvo atraktivnih fotografija!

U sklopu predavanja bit će predstavljena i nova Matejeva knjiga „Želim dotaknuti nebo". U svojoj knjizi, na 300-injak stranica uz mnoštvo fotografija, autor se potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.

Vidimo se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Vodice u utorak 15. listopada u 18 sati.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  18.18%
 • 20 do 50 knjiga
  27.27%
 • 10 do 20 knjiga
  18.18%
 • 1 do 10 knjiga
  24.24%
 • ne čitam
  12.12%

Foto

Video

Facebook