Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu

Na samom kraju Trodnevnice, nakon što je završio službeni dio obilježavanja njihovih prvih pedeset godina prisutnosti u Vodicama, časne sestre pripadnice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne još jednom su došle u Gradsku knjižnicu Vodice pogledati izložbu fotografija priređenu u čast njihova jubileja.

Među njima su bile i Vrhovna poglavarica reda sestra Zdravka Gverić i sestra Terezija Zemljić, autorica Zbornika priređenog prigodom 300. godišnjice preminuća Majke Klare Mare Žižić, osnivačice Družbe. Izložbu su došli pogledati i otac biskup u miru, naš Vodičanin Ante Ivas, zatim bivši gradonačelnik Vodica Rade Ivas sa suprugom, Šime i Ivica Strikoman, koji su dosta pripomogli u organizaciji i pripremi trodnevne proslave, te vodički i katedralni župnici don Franjo Glasnović i don Krešimir Mateša, a ugostila ih je ravnateljica knjižnice Sanja Radin-Mačukat. Otac biskup prisjetio se i dječačkih dana kada je u zgradi u kojoj je smještena knjižnica pohađao prve razrede pučke škole, a valja istaknuti da je za njeno useljenje u ove prostore najzaslužniji baš njegov brat Rade jer je bio inicijator te ideje. Na kraju posjete knjižnici svi su pozirali za „milenijsku“ fotografiju, prvo autoru ovog teksta, a onda i „doktoru“ fotografije Šimi Strikomanu.

Izložba se može razgledati do 25. lipnja.

 

Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu_6Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu_2Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu_4Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu_9Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu_7Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu_8Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu_5Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu_3Biskup Ivas i časne sestre posjetili izložbu_11

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook