Sunce moje malo o platnenim pelenama i nosiljkama

Maja Šintić i Klara višnjić jučer popodne približile su našim mama sve draži platnenih pelena i nosiljki za bebe. Pokazale su kako izgledaju, kako se namještaju i nose različite nosiljke te koje prednosti nošenje djece ima u odnosu na kolica ili čak nošenje u rukama - dijete zadržava pravilan položaj tijela, a roditelj je uvijek blizu – grije i smiruje kada je potrebno.

Mame su mogle saznati i kako uštedjeti, a opet pribaviti sve potrebno za svoju bebu. Velika ušteda se postiže upravo kupnjom platnenih pelena (po nekim izračunima i do 5000,00 kn pod djetetu), posebno ako smo spremni na kupnju rabljenih. Važno je spomenuti i istraživanja američkih stručnjaka koji su napravili analizu na temelju prosječne potrošnje pelena za jedno dijete prema kojima ono u roku od 30 mjeseci stvori 1.200 kilograma otpada. I to toksičnog jer osim kemijskih supstanci u samim pelenama koje u zrak otpuštaju, među ostalim, i čisti metan, s njima se odlažu i fekalije pune virusa i bakterija.

No, možda najvažniji savjet za buduće roditelje – ne treba se opterećivati raznim statistikama i tuđim savjetima. Bitna je fleksibilnost prema djetetovim i roditeljevim specifičnim potrebama. Sretna beba treba sretne roditelje, a dobro dođe i šira obitelj!

Svi roditelji koji nisu mogli prisustvovati radionici mogu se obratiti Maji i Klari u Šibenskoj udruzi mladih na Bebnosećim kavama. Također u narančastoj zgradi u Šibenskoj knjižnici nosiljki mogu posuditi nosiljku na mjesec dana i dobiti dodatne savjete. Kod nas u knjižnici možete doći po prospekte o nosiljkama i platnenim pelenama.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  19.23%
 • 20 do 50 knjiga
  30.77%
 • 10 do 20 knjiga
  11.54%
 • 1 do 10 knjiga
  30.77%
 • ne čitam
  7.69%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook