Sunce moje malo - platnene pelene i nosiljke za bebe

U ovotjednom terminu Sunca mojeg malog ugostit ćemo Maju Šintić i Klaru Višnjić iz Šibenske udruge mladih (Š.U.M.).

One su nam prije dva mjeseca prikazale slovački dokumentarni film "Između nas" kojim se želi upozoriti na stanje u rodilištima, a u četvrtak 21. veljače u 17 sati govorit će nam o prednostima i dobrim učincima korištenja platnenih pelena i nošenja djece. Radionica će biti i prilika da se isprobaju različite vrste nosiljki...
Korištenje platnenih pelena zdraviji je, ekološkiji i jeftiniji način prematanja djece. Za jednokratne pelene roditelji izdvoje i do 10 000 kuna, dok set od tridesetak platnenih pelena košta između 2000 i 3000 kuna. Također, pelenski osip se češće pojavljuje kod beba koje nose jednokratne pelene, a prirodni materijali u platnenim pelenama omogućuju disanje bebine kože. Osim toga, jedno dijete može stvoriti i do tonu otpada u pelenama koje će se razgrađivati nekoliko stotina godina, a kao manje bitna, ali zanimljiva prednost platnenih pelena možemo navesti preslatke boje i dezene u kojima one dolaze. Često se smatra i to da se djeca koja nose platnene pelene prije od njih odviknu.
Kad pričamo o prednostima nošenja babywearinga, praksi koja postoji tisućama godina, neki autori navode da nošena djeca manje plaču, pravilnije dišu i više uče o svijetu oko sebe od djece koja nisu nošena. Nošenje u različitim vrstama nosiljki ima mnoge emotivne i zdravstvene dobrobiti povezane uz bliski fizički kontakt. Bliskost i ljudski odnos osnovne su potrebe novorođenčeta.
Pozivamo sve roditelje na ovu iznimno korisnu radionicu!
Inače, da Vas podsjetimo, grupa Sunce moje malo oformljena je kako bi roditelji malene djece međusobno mogli podijeliti dobre, ali i one napornije strane roditeljstva. Okupljaju se dva puta mjesečno (svaki drugi četvrtak) u Gradskoj knjižnici Vodicei razmjenjuju iskustva. Održat će se i predavanja o važnosti dojenja, odgoju djece i odnosima unutar obitelji, a roditelji će u djelovanju grupe imati i stručnu pomoć i potporu volonterke Marine Juričev Martinčev i patronažnih sestara Doma zdravlja Šibenik koje djeluju na području Vodica. Potporu u ovom projektu Gradskoj knjižnici pruža i Crveni križ Grada Vodica.

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  17.24%
 • 20 do 50 knjiga
  27.59%
 • 10 do 20 knjiga
  13.79%
 • 1 do 10 knjiga
  27.59%
 • ne čitam
  13.79%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak, srijeda, petak 14:00 - 20:00
utorak i četvrtak 08:00 do 14:00
subota 08:00 - 12:00

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook