Kreativne radionice Bokonovaca

Kad je početkom osamdesetih, za svoj gušt, crtao strip o prijatelju Giuseppeu (Đuzi mlađem), svestrani umjetnik Toni Lasan, sjajan crtač i glazbenik, nije mogao ni pomisliti da će gotovo četrdeset godina kasnije njegov rad osvanuti na stranicama prvog vodičkog fanzina.

Za one koji ne znaju, fanzin je ručno izrađena publikacija (časopis) koju izdaju entuzijasti iz ljubavi. Upravo to , entuzijasti, jesu momci okupljeni u Udruzi mladih „Bokon" koji su odlučili izdati fanzin „Žila glupača", nazvan po žili na čelu koja se ističe kada se smijemo, ljutimo ili plačemo. Netko bi za njih mogao kazati da su u svom filmu, ali tko od nas to nije? A u njihovom filmu, osim za skejtanje o kojem su ovisnici, ima puno druženja uz glazbu, razgovore o životu, filozofiji, umjetnosti,... Politika ne „stanuje" u njihovoj „butigi". Mislav, Filip, Dino i Val, koji čine okosnicu „bokonovaca", kreativni su mladi ljudi koje je stvaralački duh nagnao da izrade časopis u kojem bi objavili sve ono što netko poželi podijeliti sa drugima. Priču, crtež, strip, kulinarski recept, kritiku, poeziju,...

Stoga su preko svoje stranice na facebooku pozvali na suradnju sve koji žele biti dio te priče , a u suradnji sa Gradskom knjižnicom Vodice organizirali i različite kreativne radionice koje su se danas održavale na Odjelu za mlade. Radionice su privukle puno djece i mladih, od kojih su neki samo zbog njih došli iz gradova u kojima studiraju ili pohađaju srednju školu. Većinu, a možda i sve radove nastale na tim radionicama objavit će u svojim fanzinima, u prvom broju koji će uskoro tiskati u Zagrebu ili u nekom sljedećem.

U ovom tekstu spomenut ćemo i to da dečki iz „Bokona" marljivo, uz pomoć norveškog arhitekte specijaliziranog za projektiranje poligona za skejtanje, rade na osmišljavanju i izradi prostora u kojem će moći uživati u adrenalinskom sportu kojeg vole, a kojeg će koristiti i za organiziranje različitih događaja. I, da se vratimo Đuzi sa početka ovog teksta, valja ga pohvaliti što je toliko dugo u nekoj svojoj ladici čuvao Tonijev strip. Palac gore za njega, Tonija i naše „bokonovce".!

Anketa

Koliko knjiga (prosječno) pročitate u jednoj godini?
 • Više od 50 knjiga
  17.39%
 • 20 do 50 knjiga
  34.78%
 • 10 do 20 knjiga
  13.04%
 • 1 do 10 knjiga
  30.43%
 • ne čitam
  4.35%

Radno vrijeme

Radno vrijeme

ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

subota 08:00 - 12:00

Nedjelja, blagdani, Badnjak i Silvestrovo - Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook