Obavijesti

Fond Gradske knjižnice Vodice od danas je, zahvaljujući donaciji IRIM-a, obogaćen sa 15 micro:bit paketa. Ove pakete će uskoro moći posuditi mali i veliki ljubitelji tehnologije i učenja.
U kutiji se nalazi: BBC micro:bit, USB kabel, kućište za baterije, baterije, upute za korištenje i sigurnosne upute.

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Vodice otvorena izložba fotografija i održana projekcija filma „Solsticiji". Udruga mladih „Bokon" u suradnji s Gradskom knjižnicom Vodice organizirala je ovaj događaj povodom kojeg poručuju:
Svjesni problema u kojem se skatebording kultura u Hrvatskoj nalazi, odlučili smo se pokrenuti. Prvi korak je organizacija današnje izložbe skate fotografija i premijera skate filma Nikole Racana ''Solsticiji''.
U zadnjih godinu dana srušila su se dva skejtparka u Splitu, Zagreb je izgubio jedini zatvoren prostor za skejtanje tijekom hladnih zimskih dana - Sretnu kuću, koja je bila kultno mjesto okupljanja ljubitelja i uživatelja ove subkulture, mjesto stvaranja i druženja.
Odbijani sa svih strana i bez podrške, kao skejteri odlučili smo se pobrinuti za vlastitu egzistenciju. Ekipa je zasukala rukave i počela graditi parkove, tranzicije od betona koji su sami financirali kao i sav ostali materijal i sredstva koja su za gradnju potrebna. Zajedničkom organizacijom, voljom i željom osigurali su sebi mjesto na kojem će se moći ostvarivati njihovo izražavanje. Pored samog skejtanja i gradnje, većina skejtera (i onih koji ne skejtaju a smatraju se članovima skejt kulture) bave se i drugim vrstama umjetnosti - fotografijom i filmom, čiji je sadržaj najčešće usko povezan sa skatebordinogom kao što možemo vidjeti na fotografijama današnje izložbe koja broji desetakak autora: Ivan Nižić, Michel Mesarić, Davor Jugovac, Zoe Miloš, Filip Selihar, Hrvoje Skočić, Saša Ivanović , Martin Mađar, Roko Babara i Mislav Matić. Nikola Racan, autor filma „Solsticiji" i osnivač Vladimir skate film festivala u Puli, u svom petogodišnjem projektu uspio je snimiti skejtanje šezdesetak skejtera iz Hrvatske i inozemstva te pokazati našu povezanost, zajedničku volju i ljubav prema skateanju, koju je ukomponirao u ovaj vrlo vizualno-auditivno zanimljiv uradak.
Uvjereni smo da ćemo ovim događajem i načinom rada pokazati širinu naše zajednice kao i vrijednosti koje posjedujemo kao kultura te da ćemo se samim time uspjeti oduprijeti stereotipima koji nas prikazuju kao „djecu s ulice koji nemaju ništa pametnije od guranja daske na četiri kotača".

Izložba i film UM Bokon_1Izložba i film UM Bokon_2Izložba i film UM Bokon_3Izložba i film UM Bokon_4Izložba i film UM Bokon_5Izložba i film UM Bokon_6Izložba i film UM Bokon_7Izložba i film UM Bokon_8

Vodička Udruga mladih „Bokon" poziva vas 2. ožujka 2018. godine u 17 i 30 sati u Gradsku knjižnicu Vodice gdje će izložiti fotografije skateboarding scene s područja Šibensko-Kninske županije, Zadra, Rijeke i Zagreba.

Večer će upotpuniti i projekcijom skate videa "Solsticiji" Nikole Racana, petogodišnjeg projekta koji je već imao svoju prvu premijeru na Vladimir Film Festivalu u Puli, zatim u Rijeci, Zagrebu i Londonu. U filmu sudjeluju više od 60 skejtera iz Hrvatske i inozemstva. Više o Vladimir film festivalu možete saznati na linku: https://vladimirfilmfestival.com/.

Udruga mladih „Bokon" i Gradska knjižnica Vodice pozivaju sve zainteresirane, djecu, mlade, roditelje i starije da se dođu upoznati s jednim dijelom skateboarding kulture. Nadamo se da ćemo ovim događajem uspjeti pokazati da skejtanje nije samo razbijanje zidova i proizvodnja buke, već da ima svoju povijest, kulturu, zajednicu koja je otvorena za sve te da je ono vrsta umjetnosti koja od "poznanika tvori prijatelje, a od prijatelja braću (i sestre)".

Dragi korisnici i vjerni pratitelji naših stranica – svi Vi zbog kojih Gradska knjižnica Vodice postoji – pred Vama je četvrto Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice. U ovom osvrtu na proteklu godinu možete vidjeti što smo radili, koliko smo novaca potrošili te druge zanimljivosti popraćene s mnogo fotografija.

Klikom na poveznicu možete pročitati Godišnje izvješće Gradske knjižnice Vodice za 2017. godinu.

Rado ćemo prihvatiti sve Vaše komentare, prijedloge i sugestije kako bi unaprijedili svoje djelovanje u 2018. godini.

U srijedu osim Valentinova obilježavamo i Međunarodni dan darivanja knjiga, volonterski projekt kojim se kod djece želi pobuditi ljubav prema čitanju i darivanju. Darivanjem vlastitih, pročitanih dječjih knjiga ili slikovnica djeca međusobno dijele radost čitanja dok istovremeno pomažu drugoj djeci. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

Temeljem Natječaja objavljenog na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i mrežnoj stranici Gradske knjižnice Vodice dana 16.01.2018. godine za izbor kandidata za obavljanje poslova čistača/čistačice u Gradskoj knjižnici Vodice, Ravnateljica je donijela odluku o izboru kandidata. Izabrana kandidatkinja je Nediljka Fržop iz Vodica.

Cjelokupno Obrazloženje  odluke u PDF formatu.

U prosincu je Dražen Bunardžija održao DJ radionicu u sklopu našeg projekta „Animacija demokracije: kako glazba mijenja svijet“. To je inspiriralo Tomislava Juričev-Špirića (iz TRUSS Recordsa) da i sam održi radionicu DJ-anja. Dakle, u petak, 2. veljače, na Odjelu za mlade Gradske knjižnice Vodice Tome će održati edukativnu i zabavnu radionicu/slušaonicu na dva CD playera. Pozivamo sve ljubitelje elektronske glazbe da dođu naučiti kako se koristi tehnologija u ovoj glazbi i uživaju u elektronici u ovom pomalo neobičnom ambijentu.

Na temelju pristiglih prijava na Javni natječaj za radno mjesto čistača/ice na određeno nepuno radno vrijeme, utvrđen je popis kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja: Željka Cvjetković, Nediljka Fržop, Anita Janjac, Snježana Latin, Nada Lemac, Sylvie Šustić. 

Komisija za provedbu javnog natječaja dana 29. siječnja 2018. godine objavljuje Poziv na razgovor (intervju) svih kandidatkinja koje ispunjavaju uvjete iz natječaja, koji će se održati u prostorijama Gradske knjižnice Vodice, Obala Vladimira Nazora 4, dana 1. veljače 2018. godine, s početkom u 14,00 sati. 

Cjelokupni Poziv na razgovor u PDF formatu.

Već dvije godine u Gradskoj knjižnici Vodice razmišljamo o organizaciji radionice sakupljanja samoniklog jestivog i ljekovitog bilja. Puno naših korisnika poznaje samoniklo bilje i beru ga cijeli svoj život, međutim nitko od njih do sada se nije odvažio preuzeti vođenje jedne ovakve radionice. Mozgajući kako ipak organizirati jednu ovakvu radionicu, dosjetili smo se okupljanju grupe u kojoj bi svi ravnopravno dijelili svoje znanje i učili jedni od drugih.

Sakupljanje samoniklog bilja osnova je ekološkog razmišljanja, čuvanja baštine i našeg zdravlja, i na sreću u svijetu postaje sve popularnije. Zato pozivamo sve koji nešto znaju o divljem zelju, mišanciji, raznom bilju za čajeve,... da se prijave na radionicu i s nama podijele svoje znanje, a posebno pozivamo i one koji žele naučiti nešto o tome. Radionica će se održavati jednom tjedno u Gradskoj knjižnici Vodice, uz obavezne izlete u prirodu kako bi ono o čemu govorimo proveli u praksu.

Prva radionica će se održati 19. veljače u 18 sati. Molimo sve zainteresirane (koji o samoniklom bilju znaju puno, ponešto ili ništa) da se prijave dolaskom u knjižnicu, pozivom na broj 022/442-095 ili e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Radionica je besplatna uz uvjet članstva u Knjižnici.

Vidimo se!

Želite li upoznati svoju djecu s pojmovima trampa, štednja, kamate, kune, euri, krediti, banke... upišite ih na radionicu „Mali chef o'financija" koja će se održavati u ožujku u Gradskoj knjižnici Vodice.

Radionicu organizira Udruga Franak, voditeljica radionice je profesorica ekonomske skupine predmeta Anita Perkov Kalebota, a već je dva puta uspješno provedena u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić". Iz Udruge Franak smatraju kako su upravo predškolska i školska dob pravo vrijeme za usvajanje znanja o upravljanju novcem. Cilj radionice je podizanje razine financijske pismenosti kroz praktične primjere.

Radionica je besplatna uz uvjet članstva u Knjižnici. Namijenjan je djeci od 5 do 10 godina starosti, a prijaviti ih možete dolaskom u knjižnicu, pozivom na broj 022/442-095 ili e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Klasa: 112-01/18-01/01
UrBroj: 2182/04-8-2-1-01-18-1
Na temelju članka 16. Statuta Gradske knjižnice Vodice (Klasa: 012-03/15-01/01, UrBr.: 2182/04-8-2-01-15-1) ravnateljica dana 16.01.2018. objavljuje

JAVNI NATJEČAJ

za prijam u službu u Gradskoj knjižnici Vodice, na radno mjesto čistač (1 izvršitelj, m/ž) na određeno nepuno radno vrijeme uz probni rad od mjesec dana.

Pokrenuli smo projekt „Animacija demokracije: kako glazba mijenja svijet" 2014. godine kako bi potaknuli mlade na promišljanje o društvu, na raspravu i interakciju. Tema je od početka bila glazba i subkulture koje su je pratile, uz povremeno odstupanje od teme kao na prošlogodišnjem predavanju profesora Lalića o nogometu u Hrvatskoj. Ove smo se godine bavili elektronskom (ili elektroničkom) glazbom koja je obilježila kraj osamdesetih i devedesete godine, a do danas se zavukla u sve žanrove te postala dio „mainstreama".

Već tri godine u Gradskoj knjižnici Vodice bavimo se glazbom i njenim utjecajem na društvo. Učenici i profesorice Gimnazije Antuna Vrančića i Ekonomske škole Šibenik, profesorica sociologije Milica Sladoljev i mnogi drugi, ispunili su naše programe svojim pitanjima, odgovorima, komentarima, razmišljanjima... Zahvaljujemo im na tome. S veseljem najavljujemo ovogodišnju „Animaciju" u sklopu koje ćemo se baviti elektronskom glazbom sa svim njezinim manifestacijama.

Predvještine čitanja i pisanja stječu se postupno, od djetetova rođenja, od prvog slušanja majčina glasa, riječi, intonacije. Njih dijete stječe „prirodno", u svakodnevnim situacijama, i naravno pod uvjetom da se njime roditelj bavi - razgovara, čita mu, širi njegov rječnik i znanje o svijetu u kojem živi, daje mu dovoljno prilika da aktivno isprobava vještine pričanja, prepričavanja, rukovanja knjigama, olovkama i drugim priborom.

Animacija demokracije ide dalje... Nakon gostovanja dr.sc. Dražena Lalića, ove godine dovodimo vam njegovog zadarskog kolegu, mladog doktora sociologije Krešimira Krolu koji se u svom dosadašnjem radu često bavio populacijom mladih, kao i društvenim mrežama, gamingom i sličnim zanimljivim temama.

Stranica 1 od 20

Anketa

Sviđaju li Vam se naše nove mrežne stranice?

Radno vrijeme

Radno vrijeme

Ponedjeljak - petak 08:00 - 19:00

Subota 08:00 - 12:00

Nedjelja Zatvoreno

Kontakt

Obala Vladimira Nazora 4


+385 (0)22 442 095


Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Facebook